Včasih nam življenje olajša že ena sama spletna izobraževalna rešitev

Digitalizacija eduBiznisa ne pomeni, da greš v celoti online.

Včasih nam življenje olajša že ena sama spletna izobraževalna rešitev.

Pred 6-imi leti me je na enem poslovnem svetovanju svetovalec vprašal: “Pa si prepričana, da ljudje želijo delati, poučevati online?”

“Po moje bom v Sloveniji edina, ki bom kadar koli v celoti poučevala samo online,” sem mu odgovorila. Sanjalo se mi ni, da bo samo nekaj let kasneje šel cel izobraževalni svet “samo online”.

No, danes torej še vedno oz. spet ne pričakujem, da bojo vsi edukatorji, coachi, mentorji … poučevali v celoti online.

Verjamem pa – ali še bolje: iz prakse pri delu z edukatorji, ki so šli (vsaj deloma) online, vidim, da jim že ena sama spletna izobraževalna rešitev lahko močno olajša tako biznis kot tudi vsakdanje življenje.

Če dam samo tri primere …

Terapevtka, ki ne more več klasično poučevati neke tehnike, jo je enostavno zapakirala v spletno obliko, dostopno celo tudi tistim, ki morda sicer sploh ne bi prišli v živo na teren.

Mentorica, ki sicer dela ena na ena, je razvila spletni program –  spletne delavnice v živo preko Zooma, da tako lahko pokrije več potencialnih udeležencev, kot bi jih sicer ena na ena (pa še vedno se kdo še naknadno odloči še vedno za ena na ena, ki je višjecenovni produkt).

Coachinja, ki šele postavlja svojo prezenco na trgu, je razvila kratek spletni tečaj, ki ga bo prodajala kot uvodni produkt v njen višjecenovni program. Oziroma ga bo celo deloma uporabila kot brezplačen spoznavni, promocijski produkt (dve muhi na en mah, pa to.)

Skratka, online eduBiznis nam omogoča veliko različnih formatov in oblik.

In če bi ta svet šele rad počasi razsikoval, se nam lahko pridružiš v Spletnem hubu za spletne edukatorje, kjer postopoma in počasi odkrivamo ta svet.

Če pa že veš, da bi rad “šel v to”, pa vabljen na kratek brezplačen posvet, da vidiva, kje in kako te lahko podprem, da bo prehod v ta svet lažji in čim bolj strateški (ne samo nekaj po filingu).