Video ni edini *zanimiv* format za spletna izobraževanja

“Maruša, a obstaja še kak zanimiv format za spletno poučevanje – da ni nujno samo video. Mogoče kakšni interaktivni kvizi ali kaj podobnega …” me je pred časom na individualnem svetovanju vprašala spletna edukatorka (sicer eduPodjetnica).

Ker vem, da ima svojo spletno stran postavljeno na WordPressu, sem takoj vedela, da bo zanjo prava rešitev eOrodje, ki omogoča BREZPLAČNO izdelavo interAktivnih eGradiv.


Članek se nadaljuje spodaj …


 

Gre za orodje H5P, odprtokodni projekt (kar pomeni, da je koda odprta in prostodostopna za vse, ki le vejo, kaj z njo početi :-)). 

No, pa da ne bo zvenelo tako računalniško ali programersko – orodje je BREZPLAČNO dostopno kot vtičnik/plugin na WordPressu ali v Learning Management Systemu Moodle (platforma za spletne učilnice, priljubljena zlasti v formalnem šolskem/akademskem okolju).

To pomeni, da ga lahko uporabljamo vsi, ki imamo spletno stran na WordPressu (tudi če na WordPressu nimamo spletne akademije/spletnih učilnic). In tako tudi sami gradimo številna interAktivna eGradiva. Od preprostih križank, raznih rešitev za preverjanje znanja na interaktiven način z avtomatiziranim feedbackom, do bolj kompleksnih video vsebin po principu scenarija ali interAktiven video, v katerem udeleženec ne le gleda pač pa tudi soDeluje.

Celoten prispevek je na voljo v obliki video vodiča na Youtubu

Podrobnejša predstavitev v sliki je na voljo na Youtubu.