Spletni hub za spletne edukatorje

Hub: središče za izobraževanje in suport spletnim edukatorjem

V zadnjih nekaj letih (zlasti po obdobju, “ko se je ves svet preselil na splet”) se mi je izkazalo, da spletni edukatorji potrebujete poleg osnovnega znanja o kreiranju spletnih tečajev tudi konstantno nadgradnjo tega znanja. V obdobju po 2021 se je namreč začel pospešen razvoj orodij, platform in različnih pristopov na področju eLearninga. Tako sem prišla do najbolj logičnega zaključka: ponuditi konstantno podporo v obliki mikro učnih lekcij. Ker pa je nadaljnja podpora dostikrat vezana na osnove kreiranja spletnih tečjev, programov in eDelavnic, sem zraven vključila še osnovni spletni tečaj Spletni edukator – ki v aprilu/maju 2023 prav tako (po 5-ih letih) doživlja popolno prenovo. 

Kaj je Spletni hub za spletne edukatorje?

Hub [izgovorjava: hab] ima več pomenov.

 • V osnovi gre za središče kolesa. Najbolj pogosto pa se uporabi za poimenovanje “središčne točke” – središča dogajanja nekih aktivnosti.
 • Tudi v biznis okolju velikokrat srečamo besedo “hub” – kot neke vrste interesno zDruženje.
 • Hub pa je tudi računalnikška napravica, ki povezuje več računalnikov v eno omrežje.

Tako je nastal SPLETNI HUB ZA SPLETNE EDUKATORJE.

Sletni hub za spletne edukatorje trenutno sestavljajo trije sklopi, trije podprostori. Do vseh treh imaš v času članstva poln dostop.

Osnovni prostor predstavlja spletna učilnica s programom Spletni edukator. Gre za polno funkcionalen učni program, ki hkrati predstavlja primer spletnega tečaja za samostojno učenje (v obsegu 18 ped. ur samostojnega učenja).

Spletni tečaj te popelje od strukturiranja spletnega tečaja do izgradnje lastnega spletnega tečaja. V kolikor še nikoli nisi zgradil spletnega tečaja, bo program dobro orodje/mentor, ki te pelje skozi proces in ti pove v vsakem trenutku, kaj je potrebno storiti.

Če pa že delaš svoje spletne tečaje, pa lahko samo na hitro preklikaš lekcije, kjer dobiš več podlage in informacij glede didaktike spletnih izobraževanj.

Drugi prostor predstavlja osrednji prostor nadgradnje veščin spletnih edukatorjev. Zastavila sem jo kot repozitorij/knjižnico s kratkimi (mikro-learning) video vodiči. Te učne lekcije prinašajo dodatne vsebine z naslednjih področij:

 • izgradnja video lekcij in eGradiv
 • videokonferenčna orodja (Zoom) in njihova uporaba v izobraževanju
 • spletne učilnice in moderiranje spletnih programov
 • procesi in orodja s področja eduBiznisa in eduMarketinga

Vsak teden bomo pokrili eno področje in tako v enem mesecu lahko v manj kot pol ure časa na teden (če se odločiš predstavljene zadeve tudi implementirati) usvojiš tudi bolj napredna znanja in veščine.

Tretji prostor je v bistvu naš osrednji družabni in suportni center, v katerem se bomo družili. Ne gre za klasično spletno učilnico pač pa za primer spletne skupnosti. V tem delu bo prostor za vaša vprašanja – glede česar koli v zvezi s spletnimi izobraževalnimi programi. Če odgovor že obstaja v naši knjižnici ali osnovnem spletnem tečaju, vas napotim tja, drugače se potrudim, da vam na hitro odgovorim in morda temo dodam na seznam tematik, ki jih pogledamo podrobneje.

V programu tako spoznaš tri oblike spletnih izobraževalnih programov:

 • spletni tečaj za samostojno učenje
 • spletna knjižnica/repozitorij (in micro-learning vsebine)
 • spletna skupnost kot podpora vodenim (moderiranim) in pa članskim programom

V prihodnosti pa nameravam dodati še kratke eDelavnice v živo – da vas lahko podprem, da zadeve implentirate v prakso še hitreje oz. da sem vam na voljo tudi za suport v živo.

Vsebine nadaljevalnega programa

Vsebine nadaljevalnega programa bojo vedno znane vsaj za en mesec v naprej. Se bom pa seveda prilagodila članom in vašim željam, tako da je možno, da se katera od tematik spremeni.

Junij 2023

 1. Video lekcije (orodje ScreenPal) in H5P eGradiva: Screenshot orodje v aplikaciji ScreenPal in kako nam pomaga pri kreiranju in obdelavi slik za naše spletne tečaje ali za na socialna omrežja
 2. Videokonferenčni sistem Zoom: Nova bela tabla in kako jo uporabiti za več interAktivnosti na eSrečanjih v živo
 3. Spletne učilnice: Drip content funkcija (kapljanje vsebine) in kako jo lahko uporabim za svoje spletne tečaje, moderirane programe, kako si olajšam lansiranje programa z njeno pomočjo …
 4. eduBiznis in eduMarketing: Kaj je “stisnjena stran” (squeez page) za predstavitev brezplačnih spletnih tečajev/programov? Kaj naj vsebuje + predloga.

Julij 2023

 1. Video lekcije (orodje ScreenPal) in H5P eGradiva: Kako izdelovati avdio gradiva za meditacije, vodene vizualizacije, podcaste in podobno v orodju ScreenPal?
 2. Videokonferenčni sistem Zoom: Uporaba anket in kako z njihovo pomočjo enostavno kreirati breakout sobe (skupinice v Zoomu)
 3. Spletne učilnice: Večjezičnost v spletnih učilnicah (za vstop na mednarodni trg) in podnapisi
 4. eduBiznis in eduMarketing: Kaj je “pristajalna stran” (lajnding page) za predstavitev plačljivih spletnih tečajev/programov? Kaj naj vsebuje + predloga.

Avgust 2023

 1. Video lekcije (orodje ScreenPal) in H5P eGradiva: Kako izdelovati interAktivna eGradiva z brezplačnim orodjem H5P in kako jih uporabiti v spletnih učilnicah?
 2. Videokonferenčni sistem Zoom: Osnovno o breakout sobah – kako se lotiti strateško kreiranja, kako jih upravljati … in kako lahko vadim breakout sobe, če sem sam
 3. Spletne učilnice: Ideje za spodbujanje sodelovanja v skupnostih
 4. eduBiznis in eduMarketing: Kaj je email marketing sistem in kako ga izkoristiti za eduMarketing in prodajo spletnih tečajev/programov?

Kako izgleda vpis v članski program?

Z oddajo naročila se prijavljaš v mesečni članski program Spletni hub za spletne edukatorje. Tukajle na hitro o tem, kako izgleda proces prijave in vpisa:

 1. S klikom na spodnji gumb si preusmerjen v spletno trgovino, kjer oddaš svojo prijavo/naročilo 
 2. Takoj dobiš na mejl navodila, kje se registrirati (kreirati uporabniški račun – to je potrbno narediti samo ob prvem vpisu).
 3. V roku 24 ur pa na mejl dobiš še predračun s plačilom za obdobje enega meseca (trenutno 25,00 €).
 4. V roku 24 ur po prejemu plačila, dobiš na mejl sporočilo o vpisu (o odobrenem dostopu in detajlih glede dostopa) in pa še račun – kot potrdilo o plačilu. S tem imaš odobren dostop za 1 mesec. 
 5. Čez en mesec (na isti dan v mesecu, kot bo poslan prvi predračun), boš ponovno prejel predračun za plačilo članstva za prihajajoči mesec. V kolikor predračuna ne poravnaš v 7-ih dneh, s tem smatramo, da prekinjaš članstvo in ti bomo po preteku 7-ih dni prekinili dostop do spletnih učilnic. Seveda lahko članstvo kadar koli kasneje ponovno obnoviš tako, da enostavno ponovno oddaš naročilo preko te spletne strani ali pišeš na marusa@eDogodek.si

Redna cena članstva bo 30 € na mesec. Ker trenutno šele izgrajujem prenovljeni spletni tečaj Spletni edukator, dobite zaenkrat (do junija 2023) dostop le do osnovnih vsebin. Zato je cena do 31. maja 2023 temu ustrezno znižana – je samo 25 € in velja tudi za vsa nadaljnja plačila za čas enega leta. Torej namesto redne cene 12 * 30 € plačate 12 * 25 €.