#03 Kako dodam nov eDogodek in kaj vnesem v posamezna polja?

Objava eDogodka predstavlja predstavitev tvojega specifičnega eDogodka (eTečaja, ePrograma, eDelavnice v živo, naročniškega programa …). Med svojimi eDogodki lahko predstaviš tako svoje brezplačne kot tudi plačljive programe in tečaje. V objavi eDogodka ne pozabi navesti linka, kjer se lahko udeleženci prijavijo. Za plačljive programe pa ti omogočamo, da lahko – v kolikor nimaš svojega sistema za prejemanje naročil – zbiramo prijave zate preko sistema eDogodek.si (dodatna storitev, ki ni vključena v osnovno ceno paketa).

POMEMBNO: eDogodki ne bojo prikazani pri predstavitvi tvoje eAkademije, dokler nimaš izbranega naročniškega paketa – velja tudi za brezplačen Štartni paket (poglej hiter vodič, kako opraviš naročilo paketa). Prav tako noben od eDogodkov ne bo prikazan, če presežeš število eDogodkov, ki jih dovoljuje tvoj naročniški paket.

→ Poglej video prikaz direktno na Youtubu

→ Nadaljuj na #04 Kako naročim eDogodek.si naročniški paket

Naslovna fotografija

Naslovna fotografija/ slika naj čim bolj izrača tematiko eDogodka. Lahko vsebuje tekst, vendar upoštevaj, da je le-ta lahko na mobilnih aparatih precej slabo viden.

Ime

Ime eDogodka naj bo kratko, a naj izraža sporočilo/ cilj eDogodka. V kolikor gre za brezplačen eDogodek, lahko ime vsebuje tudi besedico BREZPLAČEN.

Slike

eDogodku lahko dodaš še več slik – lahko so slike iz materialov ali kar koli drugega, kar neposredno prikazuje tvoj eDogodek in njegovo sporočilo.

Kategorija

Umesti eDogodek v eno ali več kategorij glede na vsebino tvojega eDogodka. Da izbereš več kategorij hkrati, drži tipko CTRL in klikni na izbrane kategorije.

Cena

Navedi redno ceno eDogodka, če gre za plačljiv eDogodek. Oziroma vnesi 0 (nič) za brezplačen eDogodek.

Akcijska cena

Vnesi akcijsko ceno eDogodka. Pozor: sistem ne omogoča nastavitve datuma trajanja akcije, zato moraš sam paziti, da po izteku akcije akcijsko ceno izbrišeš!

Prostih mest

  • vnesi število “0” (nič), če eDogodek samo promoviraš in boš v opisu dodal link, kjer se lahko prijavo preko tvojega lastnega sistema
  • vnesi število dejanskih prostih mest, če zbiraš prijave na svoj eDogodek preko našega spletnega mesta in imaš na voljo omejeno število mest
  • vnesi “999” oz. poljubno (zelo) visoko število, v kolikor zbiraš prijave na svoj eDogodek preko našega spletnega mesta in tvoj eDogodek nima omejenega števila mest (primerno za zbiranje prijav za avtomatiziran spletni tečaj)

Opomba glede zbiranja prijav preko eDogodek.si sistema – za PLAČLJIVE eDogodke:

  • Prijave na tvoje plačljive eDogodke lahko zbiramo namesto tebe tudi mi (če na primer nimaš lastne spletne trgovine ali drugega avtomatiziranega sistema za zbiranje naročil).  V primeru da prijave za tvoj plačljiv eDogodek zbiramo mi, boš ob vsaki prijavi preko eDogodek.si prejel obvestilo, da se je nekdo prijavil, vendar pa boš podatke o naročniku (ime, priimek in e-naslov) prejel šele na podlagi zahtevka za izpis. Ta storitev se dodatno zaračuna – in sicer v višini od 1 % vrednosti naročila.

→ Poglej še Kako delujejo prijave preko eDogodek.si?

Dostop do vsebine

Povej udeležencu, ali se bo moral za dostop do vsebine registrirati ali je prosto dostopna. V kolikor gre za vsebino ali program, ki se odvija na Facebooku, izberi opcijo Facebook račun.

Obseg programa

Gre za obseg časa, ki ga bo udeleženec moral vložiti v to, da predela program. To torej ni čas/ obseg ur, kolikor traja ogled vsebine, temveč še dodan čas, ki ga udeleženec porabi za predelovanje programa. Seveda gre za grobo oceno.

Tip izvedbe:

  • Izberi Individualno, v kolikor bo udeleženec v času programa sam v programu (na primer pri spletnem tečaju za samostojno učenje).
  • Oziroma Skupinsko, v kolikor v času programa program predeluje več oseb hkrati.

Vrsta programa

Izberi vrsto programa – eDelavnica v živo, ePredavanje v živo, spletni tečaj …

O terminih oz. paketih – velja za plačljive eDogodke, za katere zbiramo naročila preko eDogodek.si sistema

Spletni izobraževalni dogodek ima lahko več izvedb, na primer eDelavnica, ki ima več različnih terminov izvedbe, ali pa spletni tečaj, ki ga prodajaš v različnih cenovnih paketih. V tem primeru ti ni potrebno za vsako izvedbo ali za vsak paket narediti nov eDogodek, temveč eDogodku ustvariš/ dodaš več VARIACIJ izvedb, pri čemer ima vsaka izvedba lahko svojo ceno (cenovni paket) in svoje število mest.

Kako eDogodku dodati termine ali pakete?