eDogodek.si kreiraj

eDogodek.si kreiraj oz. kako dizajnirati/načrtovati in izvajati/facilitirati učinkovite spletne tečaje za samostojno učenje ali eDelavnice v živo (Zoom/Webex/Teams) oz. spletna usposabljanja (kombinacijo posnetih video lekcij in eSrečanj v živo)

Ni vsak posnetek že kar spletni tečaj in vsako javljanje v živo spletna delavnica.

Če želimo svoje udeležence tudi na daljavo uspešno peljati do rezultatov, transformacije, sprememb, ki jih obljubljamo, moramo upoštevati:

  • da se odrasli učijo drugače kot otroci in torej poučevanje, kot smo ga bili vajeni kot “učenci” ne daje enako dobrih rezultatov
  • da odrasli iščejo aplikativne – takoj v prakso prenosljive – rešitve in torej ne zadošča zgolj podajanje informacij
  • da so si odrasli različni in različno sprejemajo informacije ter torej način, na katerega podajamo znanje morda ni nujno tudi najbolj primeren način za vsakogar
  • da se učenje in poučevanje preko spleta razlikuje od poučevanja in učenja v klasični obliki in moramo torej programe zasnovati na temu primeren način

Ko pa k vsemu temu dodamo še tehnologijo – opremo, ki jo potrebujemo za izvedbo ter eOrodja in platforme – ter nenazadnje še željo po čim lažjem in čim uspešnejšem trženju in prodaji naših spletnih izobraževalnih programov … pa pridemo do točke, ko se naše eduPodjetništvo bodisi zakomplicira ali pa nam (ali našim udeležencem) ne služi najbolje.

Sama sem v svetu spletnih izobraževanj že dobrih 15 let in so mi znane tako frustracije izvajalcev, ki se ne znajdejo med kopico orodij in načinov priprave spletnih izobraževalnih programov, kot tudi frustracije udeležencev, ki se udeležujejo spletnih izobraževalnih dogodkov, ki ne upoštevajo vseh posebnosti izobraževanja (poučevanja in učenja) odraslih ter zakonitosti prenosa znanja preko spleta oz. na daljavo.

Zato sem oblikovala svoj program, lahko bi rekli “postopek”, ki sem ga tekom preteklih 10-ih let preverila na številnih izvajalcih, ki so pripravljali lastne spletne izobraževalne programe v različnih oblikah (eTečaji za samostojno učenje, eDelavnice/webinarji v živo ali daljša vodena spletna usposabljanja) in na različnih področjih – od mehkih veščin do energetike, od duhovnosti in osebne rasti do pasjih treningov.

Ker sama že večino svoje kariere delam predvsem z izvajalci, ki ponujajo svoje znanje na trgu (ne v akademskem svetu ali šolstvu)  – torej eduPodjetniki – moji programi in storitve delo olajšajo predvsem tistim, ki prodajate svoj know-how na trgu

  • bodisi so vaši kupci/udeleženci končne stranke, posamezniki (B2C)
  • ali pa izvajate svoja izobraževanja za podjetja (B2B) in so torej vaši udeleženci zaposleni v podjetjih.

Prav tako so spletna orodja, ki jih pri tem uporabljamo, cenovno in infrastrukturno dostopna za eduPodjetnike – torej ne potrebujete svojega računalničarja ali kakršnega koli zahtevnejšega tehničnega znanja ter posebne opreme.

Pomoč pri kreiranju konkretnega programa ali pa znanje za kreiranje online programov v splošnem

V kolikor iščeš pomoč pri postavljanju konkretnega programa (velja zlasti za tiste, ki v kratkem izvajate eDelavnice v živo, ali tiste, ki bi radi posneli spletni program, kjer želite “outsourcati” vse, kar lahko naredijo za vas drugi – na primer editiranje video posnetkov), priporočam skrajšano verzijo programa, kjer se osredotočtimo predvsem na bistvene elemente, ki jih potrebujete in na to, da program v čim krajšem času skreiramo po principu naredimo-skupaj.

Za tiste, ki pa iščete znanje, kako to narediti (sami ali v kombinaciji z “outsourcanjem”), pa priporočam program spletne šole ePoučevanja za eduPodjetnike, kjer greste sami ali skupaj z mano (gre za različne izvedbe istega programa) skozi vse korake kreiranja online programov in je tako vaše znanje celostno, saj se naučite tako dizajniranja/načrtovanja online programov kot tudi priprave video lekcij (snemanje spletnih tečajev) in uporabo videokonferenčnih sistemov za izvajanje eDelavnic v živo. Skratka, ste polno pripravljeni na izvajanje spletnih usposabljanj v kakršni koli obliki in izvedbi.