Čas za igro: poišči besede

Aktivnosti so ena od ključnih zadev v spletnih izobraževalnih programih. Ne glede na to, ali izvajamo eDelavnice v živo, spletne tečaje za samostojno učenje ali vodena spletna usposabljanja in/ali spletne mentorske programe, lahko vanje vključimo tudi razne vaje in aktivnosti, ki jih udeleženci delajo sami. Nekatere so lahko tudi bolj za zabavo, kot je spodnja “križanka” za iskanje besed.


Članek se nadaljuje spodaj …


NAVODILA:

V spodnjo “križanko” sem skrila 6 besed, ki so povezane s spletnim poučevanjem. Še bolj natančno: besede predstavljajo različne FORMATE (oblike) spletnega poučevanja.

Poišči 6 besed, ki so povezane s (spletnim) poučevanjem. Vse besede se začnejo z besedo spletni/spletna/spletno – ki pa NI del besedne zveze v križanki. Na primer, za besedno zvezo “spletno poučevanje” v križanki poiščeš samo besedo “poučevanje”.

Besede se lahko pojavljajo v 8-ih smereh (vodoravno levo-desno, navpično levo-desno, po diagonalah …).

OPOZORILO: križanko je možno reševati samo na računalniku oz. večjih ekranih (ne ravno na mobitelu). Iz vidika spletne učne izkušnje je ta igrica torej primerna, kadar udeleženci vsebino predelujejo na računalniku. Tako igrico lahko vpnete tudi v svojo spletno akademijo (LMS).

Rešitev lahko preveriš s klikom na gumb Preveri, ki se nahaja pod “križanko”.

☀ Za dodatek: razmisli, če so ti vsi napisani formati razumljivi.  

Preizkusi se v igrici:

 

Naslovna fotka PIRO4D from Pixabay