Kako eDelavnice preko Zooma narediti še bolj zanimive in interAktivne?

Danes sem imela eno individualno svetovanje/trening. Ključno vprašanje, ki mi ga je postavila eduPodjetnica in je bilo vodilo najinega svetovalnega pogovora, je bilo vprašanje, ki si ga zastavlja marsikdo, ki je – bodisi “prisiljen”, da začne delati eDelavnice, ki so več kot samo prezentiranje power pointa ali pa “sit” nenehno nemih obrazov na drugi strani ekrana.


Članek se nadaljuje spodaj …

Spoznaj osnove izobraževalno učinkovitih in tehnično lahkotnih online programov – vpiši se v BREZPLAČEN mini trening Online programi – od kreiranja do promoviranja spletnih izobraževalnih programov


Ko delamo eDelavnice preko Zooma, imamo pri vprašanju “kako narediti bolj zanimivo in kako animirati”, v mislih predvsem to, kako čim bolj AKTIVIRATI udeležence, kako torej vpeljati (čim) več (a ravno prav in ne preveč) interAkcije.

V tem razmišljanju na glas se dotaknem treh zadev: 

  1. en tip interAkcije izhaja iz komunikacije (ki je na daljavo drugačna kot “na lokaciji”)
  2. drug tip interAkcije naj izhaja iz aktivnosti (ki jih je treba znati zdizajnirati)
  3. tretja zadeva: treba je po-znati orodja, ki so nam na voljo znotraj videokonferenčnega okolja, ki nas lahko podprejo pri izvedbi

Celoten prispevek je na voljo v obliki avdio posnetka na podcastu:

Kako ti lahko pomagam, da bo šlo kreiranje in menedžiranje online programov in spletnih učilnic lažje in hitreje?

Nauči se narediti sam – spletne tečaje, eDelavnice v živo (Zoom) in vodene mentorske/coaching programe –  s pomočjo programa Spletni edukator. Ali “rentaj možgane” in naredimo zate.