Naredi sam – s pomočjo spletnih tečajev

Te mika pripraviti lasten spletni tečaj ali (voden) online program in ne veš, kje začeti, kako se lotiti?

Paket naredi-sam vsebuje dostop do treh spletnih tečajev, ki pokrijejo vsa tri glavna področja kreiranja eDogodkov (ne glede na format: avtomatizirani/ posneti spletni tečaji, interAktivne spletne delavnice v živo ali daljši vodeni online programi). To so:

 1. Program je treba načrtovati
 2. Za program je treba pripraviti trening materiale (video izobraževanja)
 3. Program je treba znati upravljati preko spleta (tehnično in facilitatorsko/ moderatorsko)

Hkrati pa paket omogoči tudi dostop do suportnih spletnih učilnic v podporo snemanju z eOrodjem Screencast-o-matic in upravljanju platforme Teachable.

Poglejva programe, ki ti jih ponujam, da te podprem pri pripravi tvojih lastnih spletnih programov:

1. Kako narediti načrt za spletni program

Le dobro načrtovan program tvojo stranko res pripelje do rezultata, spremembe, transformacije. Slabo pripravljen program pa daje le informacije.
In, saj veš, informacije lahko ljudje poguglajo, transformacije pa so v resnici tisto, kar si ljudje želijo.
Ker nihče ne gre v fitnes, da bo vedel vse o tem, kako biti ali postati fit, ampak da to dejansko postane!

 • gre za krajši spletni tečaj, ki ima 60 minut vsebine in za približno 30 minut tvojega dela; rezultat je izdelan načrt za lasten spletni tečaj/ voden online program/ eDelavnico v živo z natančno opredelitvijo vsebine – tako informativnih delov, v katerih podajaš informacije/ znanje, kot tudi delov, ki vodijo udeležence k akciji

🔓 Da spoznaš moj način podajanja znanja v obliki eTečajev in da vidiš, kakšna je moja filozofija podajanja znanja na daljavo, ti je tečaj na voljo brezplačno – potrebna je le (brezplačna) registracija v eDogodek.si akademijo.

2. Kako pripraviti in posneti video izobraževanja (spletne tečaje) 

Poleg klasičnih materialov, kot so tekst, delovni listi in podobno, je seveda glavni trening material v spletnih programih video izobraževanje oz. video lekcije. 
Prvi izziv je za marsikoga najprej tehnične narave – kako to narediti, kakšno opremo imeti, kako upravljati z opremo in vso tehnologijo …
Poleg tega pa (pssst, tega ne vejo vsi in tukaj izgubljajo na kvaliteti eDogodkov ter posledično rezultatih, ki jih dosežejo njihovi udeleženci) za spletna video izobraževanja obstajajo določene zakonitosti, ki izobraževanje naredijo res »izobraževalno« (didaktično). Na primer:

 • ustrezna in kvalitetna vizualizacija lahko poskrbi za
  • boljšo motivacijo in za to, da ljudje spletne programe res predelujejo (ne samo kupijo)
  • ter uspešen/ uspešnejši prenos znanja – tudi preko zaslona
 • primeren način komunikacije oz. oblikovanja sporočil, pri katerem je treba upoštevati,
  • da spletne programe oseba predeluje bodisi brez naše prisotnosti oz. na drugi strani ekrana
  • in je zato za učinkovit prenos sporočil (in znanja) potrebno posebno pozornost nameniti tudi prilagoditvi vsebine same
 • primerna oblika videov
  • v prvi vrsti je to primerna dolžina – saj vemo, da zaradi vse večje uporabe tehnologije ljudem pada stopnja pozornosti …
  • pa vse do »drobnih malenkosti«, kot so – ali uporabiti glasbeno podlago (kdaj ja in kdaj ne), ali dodajati kakšne »specialne efekte« ali ne.

O programu:

 • gre za srednje dolg spletni tečaj, ki ima sicer vsebine za dobri dve uri, a je le-ta zastavljena v 10-ih korakih, od katerih pa vsak zahteva različno časa za izvajanje oz. implementacijo (tako za celoten program lahko porabiš okoli 8 ur, če ga uporabiš za vajo, ali celo do več deset ur dela – če tečaj uporabiš kot svojega lastnega mentorja, ki ti pomaga izgraditi lasten spletni tečaj za prodajo); v vsakem primeru te program pripelje do tega, da znaš samostojno izdelati svoje video izobraževanje (za spletne tečaje ali vodene online programe) ter ti pri tem izda(m) goro pomembnih skrivnosti, ki tvoje programe naredijo še kvalitetnejše, trajnejše in ki ti olajšajo pripravo.
 • tečaj ti je na voljo samostojno ali v paketu z eŠolo upravljanja online programov – glej naslednjo točko

🔓 Da vidiš, kaj vse potrebuješ za to, da pripraviš lasten eTečaj in da celo narediš prve mini korake v svet kreiranja posnetih video izobraževanj, ti je na voljo brezplačen (prostodostopen) eTečaj o pripravi promocijskih/ predstavitvenih spletnih tečajev (ti so – za razliko od tistih za prodajo know-howa, narejeni hitreje in manj kompleksno). Dostop do eTečaja najdeš na osnovni landing strani plačljivega eTečaja.

3. Kako upravljati (vodene) online programe (od promocije do prodaje in izvajanja)

Samo to da smo program naredili, še ne zagotavlja, da ga bo kdor koli tudi kupil ali se ga udeležil. Poleg tega pa je treba program nekje in nekako tudi upravljati: vse od registracije do (spletne) komunikacije, do sprejemanja nalog, dajanja feedbacka in celo dodatnih eDelavnic v živo. Hkrati pa na trgu obstaja kopica tehničnih rešitev (eOrodij in platform) za upravljanje, kar hitro lahko privede do tega, da si z nepremišljenim izborom teh rešitev naredimo več dodatnega delanamesto da bi dosegli tisto, kar nam tehnologija v prvi vrsti prinaša: optimizacijo in avtomatizacijo ter s tem povezano svobodnost (izbire časa in kraja dela) ter sodobnost.

 • Gre za program, ki je osnovan kot skupinski online mentorski program*, ki se v vodeni obliki izvaja enkrat letno na voljo. Tekom leta pa je na voljo v avtomatizirani obliki – kot spletni tečaj za samostojno učenje.
 • Vsebina je razdeljena na 4 sklope, ti pa še vsak na 3 izzive/ delavnice. Gre torej za 12 tematsko ločenih (a nadgrajujočih se) spletnih delavnic/ modulov, ki imajo vsaka za 60 do 90 minut vsebine ter približno za 30 – 60 minut akcije/ nalog.

* Skupinska izvedba se odvija enkrat letno in ti je ob nakupu avtomatizirane izvedbe na voljo za doplačilo.

🔓 Predstavitev koncepta in veščin vodenja spletnih izobraževalnih programov ti je na voljo v obliki 13-delne BREZPLAČNE serije kratkih ePredavanj, ki sem jih zapakirala pod skupno ime Mini eŠola eIzobraževanja. Dostop je na osnovni strani (na landing strani) eŠole eIzobraževanja.

Programe sem oblikovala na podlagi mojih več kot 10-letnih izkušenj s pripravo in izvedbo online izobraževanj in na podlagi večletnega dela v korporativni eLearning industriji (kjer sem vrsto let druge vodila pri pripravi lastnih eIzobraževanj, zato so mi poznane najbolj tipične “napake”, dileme, vprašanja, ki se pojavljajo pri tistih, ki prehajajo v online svet).

Programi so namenjeni predvsem eduPodjetnikom – torej vsem izobraževalcem, svetovalcem, coachem, mentorjem, terapevtom … ki svoj know-how prodajate svojim strankam – bodisi samostojno ali pa znotraj (manjše) organizacije. Primerni so tudi za zaposlene oz. za oddelke v (večjih) organizacijah, ki niso specializirani za eIzobraževanje oz. nimajo dostopa do (dragih in kompleksnih) orodij in rešitev za eLearning.

Skratka, od programov boste imeli največjo korist vsi, ki svoje znanje prenašate z namenom poučevanja strank ali sodelavcev – bodisi za njihov osebni ali profesionalni razvoj ali z namenom poučevanja o vaših (prodajnih) rešitvah.

Malo manj pa so programi primerni za tiste, ki predajate akademsko znanje (formalno izobraževanje).

 

O suportnih učilnicah (klikni na naslov, da odpreš vsebino)

Suportne eUčilnice niso namenjena temu, da jih predelaš kot klasičen spletni tečaj, temveč je na voljo kot referenčna točka, kamor te lahko usmerim, ko potrebuješ pomoč ali dodaten nasvet.

Tako lahko omogočim stalen suport – brez doplačila. Zadeva deluje zelo enostavno: v Facebook skupini mi napišeš, pri čem potrebuješ pomoč, jaz pa ti dam link do vsebine (ki pa je vidna zgolj, če si v tistem času naročen na katerega od eTečajev ali če si kupil trajen dostop).

Snemanje s Screencast-o-maticom:

seveda pri pripravi video izobraževanj ne gre brez eOrodja, ki to podpre. In da te jaz lahko čim bolje podprem pri kreiranju video vsebin, sem se odločila in izbrala cenovno ugodno eOrodje (18 $ na leto oz. na voljo je tudi v brezplačni različici), na podlagi katerega je posnet spletni tečaj o pripravi video izobraževanj. Ker pa se eOrodje ves čas dograjuje z novimi funkcijami, hkrati pa vam želim omogočiti suport pri redni uporabi, sem zasnovala suportno učilnico.

Upravljanje s platformo Teachable:

seveda je za avtomatizirano in optimizirano upravljanje online programov in spletnih tečajev potrebno imeti lastno eAkademijo. Tudi tu sem izbrala cenovno ugodno in kvalitetno platformo ter s pomočjo eUčilnice poskrbela, da vas podprem dolgoročno.

 

Si pripravljen, da kreiraš kvalitetne online izobraževalne vsebine in jih svobodno in sodobno upravljaš preko spleta? IZBERI svojo različico (obe seveda vsebujeta tudi dostop do osnovnega eTečaja o načrtovanju online programov)!

 

Kako začeti BREZPLAČNO in preveriti, kako to deluje?

Bi želel preizkusiti, kako delujejo moji spletni tečaji – da vidiš, da te lahko (kljub temu da so v spletni obliki) zares lahko pripeljejo do rezultata?

BREZPLAČNO se vpiši v eDogodek.si akademijo in predelaj spletni tečaj o načrtovanju spletnih izobraževalnih dogodkov. Spletni tečaj ima – kljub temu da je zate popolnoma brezplačen – visoko izobraževalno vrednost in je uporaben celo, če svoje programe izvajaš samo na terenu (klasično).

→ Vpiši se v BREZPLAČEN eTečaj Kako narediti načrt za spletni program