Odpri eAkademijo

Priporočam in suportiram akademije na platformi Teachable

Kako do brezplačne verzije Teachable akademije?

Affiliate (priporočilni) link za odprtje BREZPLAČNE testne akademije (forever free plan z omejitvijo do 10 udeležencev je s 15. julijem 2020 ukinjen; sedaj je na voljo testna 14-dnevna različica PRO plana):

→ Želim brezplačno testirati Teachable platformo (da bo link pravilno deloval, klikni na napis Get started – desno zgoraj poleg gumba Log in (če si na računalniku) oz. zeleno obarvani link v meniju (če si na mobitelu)).

Za vzpostavitev (lokalizacijo in dizajn) Teachable akademije piši na marusa@eDogodek.si

Cena od 120 € dalje

Z nadgradnjo v plačljiv sistem do brezplačnega suporta pri eDogodek.si.

Affiliate (priporočilni) link za nadgradnjo iz brezplačne v plačljivo verzijo Teachable akademije – na eDogodek.si akademiji dobiš brezplačen dostop do suportne učilnice za čas, ko si na plačljivem planu:

→ Želim nadgraditi in dobiti brezplačen dostop do suportne eUčilnice 

Za dostop do suportne učilnice piši na marusa@eDogodek.si


eAkademija – tvoja lastna (spletna) šola za enostavno administrativno in vsebinsko upravljanje (spletnih) programov

Spletna akademija ali eAkademija, na kratko, je bolj poljuden izraz za Learning Management System (LMS, na kratko). Ali z drugimi besedami – sistem za upravljanje (spletnega) učenja. Še bolj preprosto:

lahko si jo predstavljaš kot lastno (spletno) šolo, v kateri imaš na voljo različne (spletne) učilnice, v katerih izvajaš (spletne) programe, kot so eTečaji, eDelavnice v živo, vodeni online programi. Lahko pa so eUčilnice namenjene tudi za suport individualnim (mentorskim) programom, kot suport terenskim izvedbam ali služijo kot repozitorij/ knjižnica uporabnih eVodnikov in drugih virov, ki jih želiš deliti v “skriti” sobi in ne vidne vsem na očem (na primer na Youtubu).

Še pred nekaj leti so bili taki sistemi dragi, zahtevali so lastne strežnike (računalniške serverje) in bili tako zahtevni, da si moral imeti lastnega računalniškega strokovnjaka za podporo.

Danes pa tak sistem lahko dobiš že za nekaj deset evrov na mesec. In kar je najboljše pri tem, je to, da je prilagojen prav za eduPodjetnike – z mislijo (tudi) na promocijo in prodajo programov in enostavno, intiutuivno tehnično uporabo.

 

Če torej v svojem biznisu tudi izobražuješ, morda coachaš, svetuješ, mentoriraš … lahko s svojo lastno spletno akademijo svoj eduBiznis posimpliraš oz. ga nadgradiš. Kako?

Vsak sodobni (pa tudi svobodni) eduPodjetnik naj ima svojo spletno akademijo, s katero lahko upravlja svoj celoten izobraževalni biznis, ne samo spletnih izobraževanj

 • Postavi svojo brezplačno predstavitveno delavnico (ki jo sicer izvajaš v promocijske namene, na terenu) še v spletni obliki in omogoči, da te tako spozna še več oseb, ki sicer morda ne bi nikoli prišle na tvoje delavnice na teren.
 • Prodajaj svoj know-how v obliki avtomatiziranih spletnih tečajev za samostojno učenje in omogoči svojim udeležencem, da znanje osvajajo, ko jim ustreza in v tempu, ki si ga splanirajo sami.
 • Izvajaj vodene izobraževalne programe (seminarje, akademije, delavnice) še online in doseži več strank.
 • Dopolni svoje ‘terenske’ delavnice in akademije še z dogajanjem in soDelovanjem v spletnih učilnicah – omogoči komunikacijo med posameznimi srečanji, oddajanje nalog ali preprosto dodajaj dodatne vire za učenje.
 • Ali pa svoje individualne coachinge, mentorstva in svetovanja sproti arhiviraj v obliki spletnih učilnic, kamor naložiš posnetke Zoom srečanj ali narediš zapisnike srečanj ‘na terenu’, morda naložiš dodatne vire za učenje, sprejemaš naloge … kar pač potrebuješ.
 • Oziroma razmisli, kako lahko še naprej “neguješ” odnos s svojimi obstoječimi udeleženci ter jim dodajaš nove in nove vsebine – bodisi brezplačno ali v obliki mesečnih suportnih programov.

Spletna akademija ni zgolj platforma za nalaganje avtomatiziranih spletnih tečajev

… in video ni edini format, ki ga lahko naložiš v eAkademijo. Struktura spletnih učilnic / programov znotraj eAkademije omogoča, da naložiš tudi druge formate.

Imaš kakršen koli digitalni produkt, na primer pdf priročnik, avdio posnetke, word dokumente … ?

Naloži ga v učilnico (lahko celo omogočiš možnost, da si tvoj udeleženec posamezen dokument tudi zdownloada) – in, voila, nič več mejlanja dokumentov, ki jih pogosto šeraš s svojimi udeleženci

Ne želiš snemati videa?

Ni panike – svoje znanje lahko zapišeš tudi v dobri stari tekstovni obliki, direktno v spletno učilnico.

Spletna učilnica tudi ni samo za nalaganje dokumentov, ampak je dobro komunikacijsko orodje

V njej lahko s svojimi strankami (na primer v individualnem coaching programu ali pa kot suport terensko izvedeni delavnici) v času med posameznimi srečanji še vedno vzdržuješ komunikacijo, daješ naloge (in jih tudi prejemaš), zbiraš mnenja (na primer kako naprej v skupinskem programu) in celo organiziraš srečanja preko spleta v živo. V spletnih učilnicah imaš namreč na voljo:

 • klepet/diskusija – za klepet med srečanji v živo
 • dodaš lahko srečanja v živo a na daljavo – preko Zoom-a ali Youtube live-a
 • ankete – za zbiranje mnenj, evalvacijo programov …
 • ‘belo tablo’ – za lepljenje digitalnih post-it listkov(za oddajo naloge, mnenja, online brejnstorming …)

Vidnost spletnih učilnic omogoča, da objaviš, kar želiš, da je javno in skriješ, kar je individualno

Spletne učilnice/ programi v eAkademiji so lahko:

 • vidni JAVNO – uporabiš kot prodajno stran, da podrobneje predstaviš svoj produkt (in ne potrebuješ dodatne spletne strani)
 • ZASEBNI – za upravljanje individualnih coachingov ali ko šele postavljaš spletni program ali rezervirani za določeno skupino ljudi ali … ko testiraš

Koliko stane MESEČNI najem akademije? Toliko kot 1 (ja, ena) ura najema manjše(!) predavalnice ali sejne sobe

Poglejva na primeru platforme Teachable – affiliate (priporočilni) link (uporabljam in tehnično suportiram tudi sama).

Najem platforme v lastni režiji stane od približno 34 € na mesec (preračunano iz dolarjev) oz. že od 25 € na mesec dalje (ob celoletnem plačilu). V to ceno je zajeto neomejeno število spletnih učilnic, neomejeno število vpisanih udeležencev, neomejeno število dokumentov (pdf-jev, videov, avdio datotek …) in tudi gostovanje videov.

To je toliko kot ura najema sejne sobe ali manjše predavalnice! Že s samo enim brezplačnim spletnim tečajem pa lahko dosežeš vsak mesec toliko oseb, kot bi jih dosegel morda na eni ali dveh delavnicah na terenu. Ali pa prihraniš pri izvedbi individualnega svetovanja. Ali pa si ustvariš pasiven dohodek s prodajo eTečajev in mesečnih programov. Ali pa … enostavno postaneš bolj ‘user-friendly’ za svoje uporabnike, saj jim vsaj teoretične vsebine ponudiš, da si jih ogledajo, ko oni to želijo. Terenske izvedbe oz. srečanaj pa izkoristiš za bolj poglobljene treninge in coachinge.

Največja prednost lastne spletne akademije je lasten brending: ime spletne akademije lahko odraža ime tvoje blagovne znamke, spletna stran in tečaji so lahko v barvah tvoje znamke, dodaš lahko podstrani z lastno vsebino, pišeš celo lasten blog …

Kako do lastne eAkademije?

Načeloma obstajata dve rešitvi:

 1. najem eAkademije v oblaku, na primer:
  • Teachableaffiliate (priporočilni) (uporabljam in tehnično suportiram tudi sama)
  • Thinkific
  • in številne druge
 2. vzpostavitev eAkademije na lastni WordPress spletni strani (preberi članek Ali je (oziroma kdaj je) WordPress prava rešitev za upravljanje spletnih tečajev in spletnih učilnic?)

Nobena od rešitev ni boljša ali slabša, prav tako je v končnem seštevku cena obeh rešitev primerljiva (glej spodnji video za več podrobnosti glede cene).

Katera rešitev je prava zate, za tvoje potrebe in tvoj eduBiznis, je odvisno predvsem od tvojega tehničnega znanja, tvojih potreb, že vzpostavljene infrastrukture, pa tudi časa in interesa (koliko si pripravljen sam “brkjati” in koliko suporta želiš na voljo).

V temle eVodniku si poglej razlago 3-eh tipov LMS sistemov, njihove prednosti in slabosti.

Nekaj glavnih LMS sistemov, nihova cena, prednosti, slabosti

Pomagamo ti pri izboru in vzpostavitvi lastne spletne akademije (najeta platforma Teachable ali na lastni WordPress strani) + občasen tehnični suport

Glede na to, za kaj potrebuješ platformo (na primer za upravljanje avtomatiziranih spletnih tečajev, za izvajanje vodenih online programov ali kot dopolnitev svojim terenskim izvedbam ali celo kaj drugega), ti pomagamo izbrati ustrezno platformo. Platformo lahko nato tudi vzpostavimo zate: naredimo osnovni dizajn platforme, usklajen s tvojo celostno grafično podobo, vzpostavimo vse potrebne mehanizme (npr. email sistem, obvestilo o piškotkih, pogoje uporabe in pravilnik o zasebnosti, dodamo Facebook pixel in Google analitiko itd.).

Kaj delamo? Specializirani smo za začetno vzpostavitev platforme Teachable ali Thinkific ter vtičnik LearnDash na WordPressu. Vse ostale LMS platforme po dogovoru.

Česa ne delamo? V ceno storitve ni všteto na primer postavljanje WordPress strani. Vsekakor pa lahko zagotovimo tudi to – če se na primer odločiš za gostovanje in upravljanje spletnega tečaja na WordPressu.

Kako to delamo? Na daljavo …

Kakšna je cena? Cena je odvisna od tega, kaj že imaš in česa nimaš. Za katero platformo gre … ali gre samo za dizajn ali tudi za lokaliziranje (prevajanje) … Za orientacijo: okvirna cena je od 120 € dalje (brez DDV, ker nismo davčni zavezanci).

Začni torej z uvodnim posvetom, pri katerem ti – glede na tvoje potrebe, tehnično znanje in želje svetujemo izbor primerne platforme. Pri vzpostavitvi pa nato lahko unovčiš vavčer, pridobljen na uvodnem posvetu:

 

 

Klikni na sliko in si oglej, kaj točno ti ponuja spletna učilnica (platforma Teachable): https://edogodek.teachable.com/p/demo-ucilnica

 

To ni to, kar iščeš? Poglej naše druge naredimo-skupaj storitve!