Vzpostavi svojo eAkademijo

Hojla, eduPodjetnik, Maruša tukaj,

ali v svojem biznisu tudi izobražuješ, morda coachaš, svetuješ, mentoriraš? S svojo lastno spletno akademijo si lahko svoj eduBiznis posimpliraš oz. ga nadgradiš. Kako?

Tehnologija je v zadnjih letih precej napredovala in postala res enostavna za uporabo, cene tehnoloških rešitev pa padle. Tako imaš lahko sedaj tudi kot samostojni izvajalec lastno platformo za gostovanje in upravljanje spletnih tečajev – po zelo ugodni ceni (za kavo na dan) in z mnogo funkcijami, prilagojenimi prav posebej za samostojne podjetnike in izvajalce.

Končno ima vsak eduPodjetnik sedaj lahko svojo lastno platformo za upravljanje učenja!

 

Vsak sodobni (pa tudi svobodni) eduPodjetnik naj ima svojo spletno akademijo, s katero lahko upravlja svoj celoten izobraževalni biznis, ne samo spletnih izobraževanj

Postavi svojo brezplačno predstavitveno delavnico (ki jo sicer izvajaš v promocijske namene, na terenu) še v spletni obliki in omogoči, da te tako spozna še več oseb, ki sicer morda ne bi nikoli prišle na tvoje delavnice na teren.

Prodajaj svoj know-how v obliki avtomatiziranih spletnih tečajev za samostojno učenje in omogoči svojim udeležencem, da znanje osvajajo, ko jim ustreza in v tempu, ki si ga splanirajo sami.

Izvajaj vodene izobraževalne programe (seminarje, akademije, delavnice) še online in doseži več strank.

Dopolni svoje ‘terenske’ delavnice in akademije še z dogajanjem in soDelovanjem v spletnih učilnicah – omogoči komunikacijo med posameznimi srečanji, oddajanje nalog ali preprosto dodajaj dodatne vire za učenje.

Ali pa svoje individualne coachinge, mentorstva in svetovanja sproti arhiviraj v obliki spletnih učilnic, kamor naložiš posnetke Zoom srečanj ali narediš zapisnike srečanj ‘na terenu’, morda naložiš dodatne vire za učenje, sprejemaš naloge … kar pač potrebuješ.

Oziroma razmisli, kako lahko še naprej “neguješ” odnos s svojimi obstoječimi udeleženci ter jim dodajaš nove in nove vsebine – bodisi brezplačno ali v obliki mesečnih suportnih programov.

 


*** Postavi svojo lastno spletno akademijo na Teachable tudi ti – preizkusi BREZPLAČNO***

Opomba: Teachable platformo lahko brezplačno testiraš, kolikor časa želiš (beri: Free plan nima časovne omejitve). Postaviš lahko neomejeno spletnih tečajev oz. spletnih učilnic, vanje nalagaš svoje vsebine (gostovanje videov je že vključeno). Ponujaš lahko celo plačljive tečaje – vendar pa lahko vpišeš samo 10 udeležencev.


 

Spletna akademija ni zgolj platforma za nalaganje avtomatiziranih spletnih tečajev

… in video ni edini format, ki ga lahko naložiš v eAkademijo. Struktura spletnih učilnic / programov znotraj eAkademije omogoča, da naložiš tudi druge formate.

Imaš kakršen koli digitalni produkt, na primer pdf priročnik, avdio posnetke, word dokumente … ?

Naloži ga v učilnico (lahko celo omogočiš možnost, da si tvoj udeleženec posamezen dokument tudi zdownloada) – in, voila, nič več mejlanja dokumentov, ki jih pogosto šeraš s svojimi udeleženci

Ne želiš snemati videa?

Ni panike – svoje znanje lahko zapišeš tudi v dobri stari tekstovni obliki, direktno v spletno učilnico.

 

Spletna učilnica tudi ni samo za nalaganje dokumentov, ampak je dobro komunikacijsko orodje

V njej lahko s svojimi strankami (na primer v individualnem coaching programu ali pa kot suport terensko izvedeni delavnici) v času med posameznimi srečanji še vedno vzdržuješ komunikacijo, daješ naloge (in jih tudi prejemaš), zbiraš mnenja (na primer kako naprej v skupinskem programu) in celo organiziraš srečanja preko spleta v živo. V spletnih učilnicah imaš namreč na voljo:

 • klepet/diskusija – za klepet med srečanji v živo
 • dodaš lahko srečanja v živo a na daljavo – preko Zoom-a ali Youtube live-a
 • ankete – za zbiranje mnenj, evalvacijo programov …
 • ‘belo tablo’ – za lepljenje digitalnih post-it listkov(za oddajo naloge, mnenja, online brejnstorming …)

 

Vidnost spletnih učilnic omogoča, da objaviš, kar želiš, da je javno in skriješ, kar je individualno

Spletne učilnice/ programi v eAkademiji so lahko:

 • vidni JAVNO – uporabiš kot prodajno stran, da podrobneje predstaviš svoj produkt (in ne potrebuješ dodatne spletne strani)
 • ZASEBNI – za upravljanje individualnih coachingov ali ko šele postavljaš spletni program ali rezervirani za določeno skupino ljudi ali … ko testiraš

 

Do svoje lastne eAkademije lahko prideš v manj kot 1 uri

Kako do eAkademije?

Postavi svojo lastno spletno akademijo na Teachable – preizkusi BREZPLAČNO (sponzorski link)

Klikni na sliko za dostop do DEMO spletne učilnice:


 


*** Postavi svojo lastno spletno akademijo na Teachable tudi ti – preizkusi BREZPLAČNO***

Opomba: Teachable platformo lahko brezplačno testiraš, kolikor časa želiš (beri: Free plan nima časovne omejitve). Postaviš lahko neomejeno spletnih tečajev oz. spletnih učilnic, vanje nalagaš svoje vsebine (gostovanje videov je že vključeno). Ponujaš lahko celo plačljive tečaje – vendar pa lahko vpišeš samo 10 udeležencev.


 

Koliko stane MESEČNI najem akademije? Toliko kot 1 (ja, ena) ura najema manjše(!) predavalnice ali sejne sobe

LASTNA AKADEMIJA

Najem platforme v lastni režiji stane od približno 34 € na mesec (preračunano iz dolarjev) oz. že od 25 € na mesec dalje (ob celoletnem plačilu). V to ceno je zajeto neomejeno število spletnih učilnic, neomejeno število vpisanih udeležencev, neomejeno število dokumentov (pdf-jev, videov, avdio datotek …) in tudi gostovanje videov (že samo gostovanje videov na platformi Vimeo na primer stane 16 € mesečno!).

To je toliko kot ura najema sejne sobe ali manjše predavalnice! Že s samo enim brezplačnim spletnim tečajem pa lahko dosežeš vsak mesec toliko oseb, kot bi jih dosegel morda na eni ali dveh delavnicah na terenu. Ali pa prihraniš pri izvedbi individualnega svetovanja. Ali pa si ustvariš pasiven dohodek s prodajo eTečajev in mesečnih programov. Ali pa … enostavno postaneš bolj ‘user-friendly’ za svoje uporabnike, saj jim vsaj teoretične vsebine ponudiš, da si jih ogledajo, ko oni to želijo. Terenske izvedbe oz. srečanaj pa izkoristiš za bolj poglobljene treninge in coachinge.

Največja prednost lastne spletne akademije je lasten brending: ime spletne akademije lahko odraža ime tvoje blagovne znamke, spletna stran in tečaji so lahko v barvah tvoje znamke, dodaš lahko podstrani z lastno vsebino, pišeš celo lasten blog …

 

Kako ti lahko olajšam cel proces, da že jutri začneš s svojo lastno spletno akademijo?

Čeprav je postavitev eAkademije na platformi Teachable zelo enostavna in ne zahteva posebnega tehničnega znanja, pa razumem, da se morda s tem ne želiš ubadati sam/a ali pa svoj čas raje nameniš stvarem, v katerih je tvoja dodana vrednost, postavljanje eAkademije pa tako raje prepustiš nekomu drugemu.

Ker sem sama vsakodnevno vpeta v platformo Teachable (uporabljam jo za svoje spletne programe in pa za upravljanje programov svojih strank), mi je platforma tako domača, da ti lahko v kratkem času postavim tvojo lastno spletno eAkademijo z lastnim brandingom (ti preskrbiš svoje barve, logotip, fotografije … jaz pa poskrbim, da eAkademija odraža tvojo osebnost in znamko.)

V enem dnevu tako dobiš polno delujočo eAkademijo:

 • platformo prevedem v slovenski jezik (če potrebuješ za slovenski trg)
 • uredim vstopno/ naslovno stran
 • postavim vzorčno pristajalno (prodajno) stran
 • odprem vzorčno spletno učilnico
 • vzpostavim blog/ novice na eAkademiji
 • vzpostavim pozdravne mejle (za novovpisane udeležence)
 • vzpostavim obvestilo o piškotkih, dodam lahko še Facebook pixel kodo, kodo za Google analitiko, povezavo z email marketing sistemom (brez skrbi – te vodim pri tem, kje in kako najdeš te kodice)

Po vzpostavitvi eAkademije dobiš tudi brezplačen trajen dostop do eUčilnice s kratkimi video vodiči, ki te vodijo skozi vse dele eAkademije (če na primer želiš spremeniti samo določeno besedilo ali zamenjati kako sliko, tako ne potrebuješ kontaktirati mene in si ustvarjati dodatnih stroškov, temveč to lahko storiš sam – popolnoma suvereno).


Cena:

cene so brez DDV-ja, ker nisem davčna zavezanka

OSNOVNA CENA VZPOSTAVITVE tvoje lastne eAkademije (enkraten znesek): 160,00 €

Pogoj za vzpostavitev eAkademije na platformi Teachable je, da si na plačljivem planu, ker le-te omogoča 2 administratorja oz. upravitelja platforme in vse zgoraj navedene funkcionalnosti ter polno delujočo platformo (free plan ne omogoča nastavitev email sistema in nekaterih drugih zadev ter je omejen na 10 udeležencev/ članov eAkademije) : → NAJEMI PLATFORMO (sponzorski link)

V kolikor platformo najameš pod mojim spoznorstvom, je cena naročila za 25 % nižja = 120,00 €.

 

Za učinkovito sodelovanje je potreben uvodni posvet (60 minut, na daljavo), v katerem se pogovorimo, za kaj točno boš eAkademijo uporabljal (da jo lažje prilagodimo). Seznanimo te z obveznostmi glede eAkademije, ti odgovorimo na morebitna vprašanja … Posvet je plačljiv, a je temu ustrezno znižana cena končne storitve – to je vzpostavitve.