Od načrtovanja (virtualne) učne izkušnje do kreiranja eDogodka

Priprava in načrtovanje spletnega tečaja, online programa ali eDelavnice v živo oz. celotne spletne učne izkušnje tvojih strank (Learning Experience Design) – od ideje do izvedbe, vključno s pripravo na snemanje in uporabo eOrodij in vseh potrebnih platform

Da bo tvoj eDogodek kar se da izobraževalno učinkovit in da bo učna izkušnja zate in tvoje udeležence najboljša kar se da – tudi virtualno ter da bo celotna priprava programa zate lahkotnejša, ti lahko pomagam s pripravo programa: vse od ideje do izvedbe – izdelava scenarija v enem mesecu ali manj.  

Delam tako na novih projektih (programih, ki so šele v nastajanju oz. zanje obstaja šele ideja), kot tudi na predelavi oz. izboljšavi programov, ki si jih že izpeljal pa želiš v novih izvedbah zagotoviti boljšo virtualno (učno) izkušnjo.

Kaj delam oz. pri čem lahko sodelujeva?

Pomagam ti pri strukturiranju vsebine, izboru aktivnosti, ki jih lahko izvedeš na daljavo (kako tudi online program narediti zanimiv, učinkovit, interAktiven), poiščem ustrezna eOrodja za čim bolj enostavno izvedbo, te pripravim na njihovo uporabo …

Specializirana sem za online programe za prodajo (bodisi za avtomatizirano/ samostojno učenje ali vodene programe). To so lahko programi v dolžini dveh ur (npr. krajši eTečaj za samostojno učenje ali samostojna eDelavnica v živo) ali več tedenski (celo več mesečni) vodeni programi.

Pri online programih dajem poudarek na čim boljšo virtualni (učni) izkušnjo ter izboru primernih inter-Aktivnosti, ki jih lahko podpreš z različnimi online orodji. Podpiram torej zlasti transformativne, k spremembam in novim veščinam naravnane programe.

Česa ne delam?

Ne ukvarjam se s promocijskimi spletnimi izzivi (ker verjamem, da krajše programčke lahko izvrstno narediš tudi sam) in pa eTečaji in online programi, s katerimi želiš priti do hitrega zaslužka (ker verjamem, da gradiš trajnosten eduBiznis). Prav tako zavrnem vse programe, ki vsebinsko niso usklajeni z mojimi prepričanji (torej, vse get-rich-quick sheme čudnega slovesa in programi, kjer je primarni cilj prodaja česar koli spornega in ne prvenstveno pomoč v obliki izobraževanj).  

Kako delam oz. kako bova sodelovala? Od ideje do izvedbenega scenarija!

“Dizajn (virtualne) učne izkušnje” vključuje tako postavitev strukture programa, kot tudi način prezentiranja vsebine (in trening priprave ter snemanja vsebine). Prav tako pa tudi izbor in načrtovanje izobraževalnih aktivnosti (interAkativnosti na daljavo),  izbor in načrt implementacije eOrodij za izvedbo eAktivnosti ter izbor ustrezne platforme za izvajanje in upravljanje online programa. Skratka, opremimo te tako, da lahko izpelješ svoj projekt od ideje do izdelka.

Osnovna priprava, ki ponavadi zadošča, da te pripeljem do točke, ko lahko suvereno izpelješ zadeve sam do konca zajema 4 korake:

  1. načrt strukture interAktivnega spletnega izobraževalnega dogodka (eTečaja, vodenega online programa ali eDelavnic-e v živo)
  2. pregled strukture in izbor načina vizualizacije (kako pripraviti trening materiale) ter izbor eAktivnosti (kako izvesti različne naloge/ izzive v eOkolju)
  3. tehnična priprava na snemanje (če boš snemal v lastni režiji, te pripravimo tudi na rokovanje z eOrodji; drugače pa te predvsem pripripravimo na to, kako narediti učinkovite video materiale – torej, na kaj moraš opozoriti snemalca, s katerim boš delal)
  4. upravljanje in izvajanje (vodenje) online programa v eOkolju (v eAkademiji ali v videokonferenčni sobi)

Zadeva se izvede v obliki 3-eh srečanj v živo a na daljavo (preko Zoom-a). Gre za 90-minutna srečanja, med katerimi je od 3 do 7 dni premora (da imaš dovolj časa, da zadeve tudi “prespiš”, premisliš in da stestiraš, streniraš naučeno).

Po zadnjem, tretjem srečanju ti je v okviru tega paketa na voljo še eno 60-minutno follow-up srečanje, ki se izvede v roku enega meseca po zadnjem srečanju. Follow-up srečanje je namenjeno temu, da se pregleda, kako ti gre in če so še kje kakšne ovire.  

Kaj pa cena?

Cena te storitve, ki vključuje vse zgoraj naveden korake + eno follow-up srečanje v roku enega meseca po zadnjem srečanju je 360 €.

  • Vse navedene cene so brez DDV, ker nisem davčna zavezanka.

Za to storitev lahko unovčiš vavčer, pridobljen na uvodnem posvetu!

Bonusi

  1. V ta paket je vključen tudi priprava na snemanje in trening snemanja/ rokovanja s screencast orodjem ter dostop do orodja za snemanje.
  2. Dobiš tudi trajen dostop do vseh mojih suportnih spletnih učilnic. Tako te lahko brez dodatnega doplačila suportiram tudi v naslednjih mesecih, ko dejansko pričneš s svojim delom. Ob morebitnih “težavah” te namreč lahko na tak način enostavno usmerim na primerno lekcijo v katerem od mojih tečajev.
  3. Popust pri vzpostavljanju lastne Teachable akademije (če se odločiš zanjo).

Kako začeti?

Začneva tako, da se spoznava na enournem uvodnem posvetu (na daljavo), na katerem mi ti predstaviš svojo idejo (če imaš že narejen program, mi lahko že pred srečanjem daš tudi dostop do gradiv/ programa). Poveš mi, kakšen program si si zamislil ali kaj je tisto, kar ti v trenutnem programu ni vščeč ali ne deluje najbolje.

Jaz ti že na samem posvetu dam konkretne rešitve in te usmerim, kako se lotiti zadeve. Nato pa je presoja tvoja – če meniš, da je pot, ki sem ti jo pokazala, prava, nadaljujeva skupaj. Lahko pa se celo odločiš, da predlagane zadeve implementiraš sam. 

V kolikor se odločiš, da nadaljuješ z mano, določiva termine za delo za cel mesec v naprej, odpreva najino interno spletno učilnico in … se lotiva dizajniranja najboljše virtualne učne izkušnje za tvoje stranke, udeležence. 

 

To ni to, kar iščeš? Poglej naše druge naredimo-skupaj storitve!