Od načrtovanja (virtualne) učne izkušnje do kreiranja eDogodka – za promocijo ali prodajo

Priprava in načrtovanje spletnega tečaja, online programa ali eDelavnice v živo oz. celotne spletne učne izkušnje tvojih strank (Learning Experience Design) – od ideje do izvedbe, vključno s pripravo na snemanje in uporabo eOrodij in vseh potrebnih platform

Da bo tvoj eDogodek kar se da izobraževalno učinkovit in da bo učna izkušnja zate in tvoje udeležence najboljša kar se da – tudi virtualno, ti lahko pomagam s pripravo programa: vse od ideje do izvedbe. Pomagam ti pri strukturiranju vsebine, izboru aktivnosti, ki jih lahko izvedeš na daljavo, poiščem ustrezna eOrodja za čim bolj enostavno izvedbo, te pripravim na njihovo uporabo …

Delam tako na novih projektih (programih, ki so šele v nastajanju oz. zanje obstaja šele ideja), kot tudi na predelavi oz. izboljšavi programov, ki si jih že izpeljal pa želiš v novih izvedbah zagotoviti boljšo virtualno (učno) izkušnjo.

Obseg takega projekta je odvisen od obsega programa, od tega, kako jasna je tvoja ideja o tvojem eDogodku pa do tega, koliko tehnično-facilitatorskih veščin obvladaš. Delam v obliki srečanj na daljavo (preko Zoom-a) ter te tako pripravim tudi na upravljanje z različnimi eOrodji. Projekt je običajno zaključen v roku enega meseca.

Kaj delam?

Pomagam ti lahko pri krajših video izobraževanjih in/ ali eDelavnicah v živo, ki jih pripraviš za promocijske/ predstavitvene namene. Pri teh smo osredotočeni predvsem na to, da imajo res pravo izobraževalno vrednost – da res predstavijo tudi tebe kot izvajalca in tvoje “super-moči”. Ter da so čim bolj zimzeleni, ponovljivi in/ ali avtomatizirani, da lahko delujejo zate na dolgi rok in ne samo kot enkraten promocijski izziv. 

Še posebej pa sem specializirana za daljše oz. obsežnejše online programe za prodajo (bodisi za avtomatizirano/ samostojno učenje ali vodene programe). Pri teh programih je zaradi dolžine/ obsega programov namreč potreben poseben poudarek na čim boljši virtualni (učni) izkušnji ter izboru primernih inter-Aktivnosti, ki jih lahko podpreš z različnimi online orodji. Podpiram torej zlasti transformativne, k spremembam in novim veščinam naravnane programe.

Česa ne delam?

Ne ukvarjam se s spletnimi izzivi, eTečaji in online programi, s katerimi želiš priti do hitrega zaslužka (ker verjamem, da gradiš trajnosten eduBiznis). Prav tako zavrnem vse programe, ki vsebinsko niso usklajeni z mojimi prepričanji (torej, vse get-rich-quick sheme čudnega slovesa in programi, kjer je primarni cilj prodaja česar koli spornega in ne prvenstveno pomoč v obliki izobraževanj).  

Kakšna je okvirna cena?

“Dizajn (virtualne) učne izkušnje” vključuje tako postavitev strukture programa, kot tudi način prezentiranja vsebine (in trening priprave ter snemanja vsebine). Prav tako pa tudi izbor in načrtovanje izobraževalnih aktivnosti (interAkativnosti na daljavo),  izbor in načrt implementacije eOrodij za izvedbo eAktivnosti ter izbor ustrezne platforme za izvajanje in upravljanje online programa. Skratka, opremimo te tako, da lahko izpelješ svoj projekt od ideje do izdelka.

Cena te storitve je odvisna od obsega programa, ki ga pripravljaš, saj je temu primerno potrebno več (ali) manj sodelovanja med nama. (Obseg se šteje v času, ki ga udeleženec potrebuje, da predela tvoj program, ne samo čas trajanja tvojih posnetkov. Tako zajamemo tudi pripravo aktivnosti, suportnih materialov, pripravo učnega okolje … in ne zgolj pripravo video izobraževanj)

 • do 2 urni* programi (krajši, mini spletni tečaji in samostojne eDelavnice v živo – običajno torej programi za promocijske namene): 240 €
 • 2 – 5 urni* programi (eTečaji manjšega obsega, samostojna eDelavnica v živo z vključenim dodatnim suportom): 360 €
 • 5 – 20 urni* programi (daljši eTečaji, serija eDelavnic v živo, online programi krajšega obsega): 520 €
 • 20 – 40 urni* programi (online programi v obsegu nekje do 12 tednov): 600 €
 • Nad 40 ur* (običajno več mesečni ali celoletni online programi in suportne skupnosti oz. celostne rešitve – od promocije do izvedbe): 840 €

*Opombe:

 • Štejejo se andragoške ure. Torej 1 ura pomeni 45 minut. 
 • Vse navedene cene so brez DDV, ker nisem davčna zavezanka.
 • Za programe daljše od 5 ur so možna plačila po obrokih: na primer 50 % v času izgradnje projekta (vse projekte načeloma končamo v enem mesecu), ostalo mesečno. 

Večinoma je to celotna, končna cena za projekte klasičnega obsega. To pomeni, da te peljem skozi celoten proces razvoja programa (ki ga kasneje lahko kadar koli ponoviš tudi sam) in te v večini primerov pripeljem do končnega produkta.

Za to storitev lahko unovčiš vavčer, pridobljen na uvodnem posvetu!

Kako delamo?

Glede na obseg programa gre za več srečanj, ki jih naredimo kar na daljavo (da pri tem čim bolj natreniramo raznorazna eOrodja ter se navadimo biti pred kamero). Srečanja so dolga po 90 minut (ker je to maksimum za optimalno delo). Med njimi je vsaj nekaj dni “pavze” (da lahko zadeve prespiš, sprocesiraš, premelješ). Projekt za programe do 20 ur običajno zaključimo v roku enega meseca ali prej. Pri večmesečnih programih pa smo ti nato lahko še nadalje na voljo za osebni suport. Med srečanji sem ti na voljo za suport preko privatne spletne učilnice, v kateri lahko sodelujeva tudi med posameznimi srečanji v živo in tako poskrbiva, da projekt teče nemoteno ves čas.

Glede na dogovor, obseg in zahtevnost projekta je lahko v projekt (v obstoječo ceno) vključena tudi post-produkcija video posnetkov (urejanje posnetkov) ter so-upravljanje spletne učilnice. Vse zadeve dorečemo na uvodnem posvetu in opredelimo v opisu projekta.

Bonusi

 1. V ta paket je vključen tudi priprava na snemanje in trening snemanja/ rokovanja s screencast orodjem.
 2. Za čas trajanja sodelovanja dobiš tudi dostop do vseh mojih spletnih tečajev. Tako te lahko brez dodatnega doplačila suportiram tudi v naslednjih mesecih, ko dejansko pričneš s svojim delom. Ob morebitnih “težavah” te namreč lahko na tak način enostavno usmerim na primerno lekcijo v katerem od mojih tečajev.
 3. Izdelam ti tudi tipske prosojnice za vizualni suport programu, na katerem delava.

Odvisno od dogovora in potreb, nekateri programi lahko vključujejo tudi del storitev obdelave video posnetkov.

Kako začeti?

Začneva tako, da se spoznava na enournem uvodnem posvetu (na daljavo), na katerem mi ti predstaviš svojo idejo (če imaš že narejen program, mi lahko že pred srečanjem daš tudi dostop do gradiv/ programa). Poveš mi, kakšen program si si zamislil ali kaj je tisto, kar ti v trenutnem programu ni vščeč ali ne deluje najbolje.

Jaz ti že na samem posvetu dam konkretne rešitve in te usmerim, kako se lotiti zadeve. Nato pa je presoja tvoja – če meniš, da je pot, ki sem ti jo pokazala, prava, nadaljujeva skupaj. Lahko pa se celo odločiš, da predlagane zadeve implementiraš sam. 

V kolikor se odločiš, da nadaljuješ z mano, določiva termine za delo za cel mesec v naprej, odpreva najino interno spletno učilnico in … se lotiva dizajniranja najboljše virtualne učne izkušnje za tvoje stranke, udeležence. 

 

To ni to, kar iščeš? Poglej naše druge naredimo-skupaj storitve!