fbpx

Imaš idejo in jo želiš pretvoriti v spletni tečaji – ne da bi se ukvarjal s tehničnimi zadevami?

Jap, štekam: imaš idejo, nimaš pa želje in/ali časa se ubadati s tehnikalijami.
No, ta te(hni)čne stvari lahko prevzamem tudi jaz.

Ne morem sicer pripraviti vsebine eTečaja namesto tebe (to je tvoj know-how) in ne morem odpredavati vsebine namesto tebe (to je tvoja dodana vrednost).

Pa vendar ti lahko olajšam celoten proces, tako da:

  • s tabo pripravim zasnovo spletnega tečaja, da svojo idejo čim hitreje spremeniš v spletni tečaj, ki bo izobraževalno učinkovit za tvoje udeležence
  • zate izdelam storyboard in pripravim plan snemanja, da bo proces produkcije kar se da tehnično enostaven zate – da se ti lahko čim hitreje in enostavneje posnameš (ali pa se za snemanje dogovoriva s snemalko, s katero sodelujem)
  • dodelam posnetke in pripravim video lekcije, ki so samo še za naložiti v spletno učilnico;

Bistvo tega pristopa je torej v tem, da se lahko posvetiš zgolj in samo podajanju znanja, torej predavanju, ne pa tudi ukvarjanju z didaktičnimi in tehničnimi zadevami, saj za slednje poskrbim jaz.

Kar se cene tiče, velja enako kot za večino storitvenih zadev, ki ti jih nudim: prilagodim se tvojemu budžetu. To pomeni, da ti pokažem oz. predlagam optimalen način izdelave spletnega tečaja. V kolikor presega tvoj planirani budžet, pa ti podam alternative.

Projekt začneva s procesom načrtovanja spletnega tečaja (vključuje 2 srečanji), tekom katerega skupaj pripraviva zasnovo programa (instructional design). Na podlagi zasnove nato izdelam storyboard in pripravim plan snemanja. V tej fazi ti nato podam predloge za nadaljnje korake, opredelim časovnico projekta in pripravim ponudbo za nadaljnje korake.

Cena procesa načrtovanja spletnega tečaja je 150 evrov* in poleg vsega navedenega vključuje 2 srečanji v živo preko Zooma.

Če meniš, da bi lahko bila ta rešitev tisto, kar te loči od tvojega prvega (novega, prenovljenega) spletnega tečaja, se prijavi na brezplačen in nezavezujoč 20 minutni klic, v katerem mi predstaviš v grobem svojo vsebino. Jaz pa ti podam okvirno predstavo, kako poteka proces glede na tvoj tip vsebine in lažje podam okvirno ceno celotnega procesa izdelave spletnega tečaja/programa.

* Ponudba 150 € za začetni proces velja za samostojne izvajalce (podjetnike).