Post-produkcija (obdelava in dodelava) tvojih video izobraževanj – naredimo zate

Grafična oprema in oblikovanje spletnih izobraževanj (post-produkcija posnetkov ali priprava vizualnih materialov za eDelavnice v živo)

Spletna izobraževanja so pretežno vizualni medij, zato posnetki zgolj v enem stilu (na primer samo govoreča glava) niso dovolj učinkoviti za udeležence. Posneti se sicer ne moremo namesto tebe, ti pa lahko pomagamo tako, da ti grafično opremimo tvoje posnetke – na primer prilepimo slike, naredimo prosojnice, dodamo pripise ali podnapise, dorišemo kakšne skice itd.

Za najbolj učinkovit končni rezultat in dobro ter enostavno sodelovanje med tabo in oblikovalcem imamo najraje projekte, ki jih štartamo skupaj od začetka in ki so posneti “za ta namen” (ne pa na primer posnetkov “Facebook live-ov”).

Kaj delamo? Nekako takole izgledajo osnovne videoeditorske funkcije, potrebne za obdelavo video lekcij:

  • rezanje neproduktivnih delov (na primer začetek in konec snemanja, vmesne dela, pri katerih si se morda kaj zmotil)
  • pospeševanje pri delih, ki so neproduktivni, a nujni za izobraževanje, oz. ali zmanjševanje hitrosti pri delih, ki zahtevajo več pozornosti udeleženca
  • dodajanje pripisov na ekran – za dodatne izobraževalne razlage (na primer razlaga neznanih besed in podobno)
  • dodajanje grafičnih elementov na ekran (poleg logotipa so to še prosojnice/ slike, razne puščice, označevanje pomembnih delov ipd.)
  • zameglitev občutljivih podatkov ali osvetljevanje poudarjenih delov
  • možnost dodajanja podnapisov
  • priprava tipskih prosojnic

Po potrebi te najprej pripravimo in usposobimo za snemanje oz. rokovanje s spletnimi orodij za snemanje!

Obdelujemo lahko slovensko ali angleško govoreče materiale!

Česa ne delamo? Ker smo specializirani za IZOBRAŽEVALNE materiale (ki imajo svoje določene zakonitosti), ne olepšujemo materialov za druge namene – skratka ne izdelujemo zabavnih videov, marketinških videov, uvodnih špic (razen minimalističnih, primernih za uvod v video lekcije), ne dodajamo filtrov, pojočih zvezdic in lajajočih psov. 🙂

Kako delamo? Vzpostavljen imamo sistem, preko katerega naročiš obdelavo video izobraževanj in naložiš svoje video vsebine na poseben kanal, dostopen samo tebi in didaktičnemu oblikovalcu, ki ti ga dodelimo. Za vsak posnetek imaš nato možnost, da zapišeš kratko opombo, kakšno vrsto obdelave želiš ter do kdaj želiš imeti narejeno. Na podlagi zahtevka določimo ceno. Ko jo potrdiš, gre posnetek v obdelavo. Tako imaš popoln nadzor nad ceno storitve in točno veš, kaj dobiš.

Kakšna je cena? → V grobem je cena od od 2 – 6 € na minuto surovega, neobdelanega posnetka. Torej, na oko stane projekt obdelave 60-minutnega posnetka od 120 do 360 €. Naš cilj je da so spletni tečaji in video lekcije čim krajši (v smislu – ne bluzi, ampak preidi na bistvo), tako da te v okviru našega sodelovanja skušamo čim bolj usmeriti, kako smotrno pripraviti materiale ter skupaj s tabo natreniramo oz. izberemo najučinkovitejše načine priprave video materialov.

Opomba: pri prvem projektu lahko unovčiš vavčer, ki ga pridobiš na uvodnem posvetu

Kako začeti? Za prvo sodelovanje te moramo opremiti z določenimi napotki, zato → Naroči uvodni posvet

 

To ni to, kar iščeš? Poglej naše druge naredimo-skupaj storitve!