Kako se udeležiti eDogodka v živo preko Zoom-a na računalniku

Si naletel na spletni izobraževalni dogodek, ki se odvija v živo – bodisi “webinar” (oz. spletno predavanje, po slovensko) ali pa malo bolj interaktivno eDelavnico v živo?

Je izvajalec napisal, da se eDogodek odvija v živo preko ZOOM-a, ti pa nimaš pojma, kaj je to Zoom in kako izgleda taka virtualna sejna soba?

Zoom je videokonferenčna platforma, ki omogoča, da se lahko večje število ljudi, ki so vsak na svoji lokaciji (vsak na svojem računalniku ali mobitelu) sreča v živo – torej ob istem času.

Tako se lahko preko Zoom-a udeležiš od malo manj interaktivnih spletnih predavanj in predstavitev, kjer si samo poslušalec (mogoče lahko celo kaj natipkaš in vprašaš preko klepeta (chat)). Lahko pa se udeležiš izobraževanj v obliki čisto pravih delavnic, kjer se od tebe zahteva več aktivnosti.

V sejne/ konferenčne sobe na Zoom-u lahko vstopaš tako preko računalnika kot tudi preko mobitela. Za manj interaktivne predstavitve je vseeno, na kak način dostopaš. Za bolj interaktivne delavnice pa priporočamo dostop preko računalnika, saj tako lažje tipkaš (odgovarjaš preko klepeta), imaš boljši pregled nad dogajanjem v spletni sobi, ter na splošno lažje sodeluješ.  

Pokukaj v spodnji video in si oglej, kako lahko tudi ti enostavno prisostvuješ spletnemu izobraževalnemu dogodku v živo – na računalniku: 

Testiraj dostop do Zoom-a

Ali tvoja povezava ter mikrofon in kamera (če ju potrebuješ) delujejo, lahko stestiraš tudi na testnem linku:

Testiraj dostop do Zoom-a

Kot lahko vidiš, lahko samo v nekaj minutah (in nekaj klikih) že vstopiš v virtualno sejno/ konferenčno sobo. Vsa kontrola nad tem, kaj deliš (kamero/ sliko, avdio/ zvok …) pa je v tvojih rokah.

Ali tudi ti gostiš spletne izobraževalne dogodke preko Zooma?

Če si tudi sam izvajalec spletnih izobraževalnih dogodkov, pokukaj še v nasvete za izvajanje/ gostovanje eDogodkov.