Spletni edukator: dizajniraj - BREZPLAČNO: sreda, 13. julija 2022 od 10.00 do 11.30

Brezplačen 90-minutni mini trening (eDelavnica) v živo preko Zoom-a. Za vse, ki izobražujete (odrasle), coachate, mentorirate* … in želite s spletnim poučevanjem šele začeti ali pa nadgraditi svoje veščine podajanja znanja na daljavo. 

*Primerno za vse, ki izvajate programe neformalnega učenja (torej “ne šolskega”)- ne glede na to ali so vaši udeleženci posamezniki/samoplačniki, vaši sodelavci ali zaposleni pri vašem naročniku.

Snemanje, Zoomanje, spletne učilnice, spletni tečaji, spletni (mentorski) programi, eDelavnice v živo, webinarji … samo nekaj izrazov, ki jih – kot (bodoči) spletni edukator – verjetno slišiš ali celo uporabljaš precej pogosto. Toda – kje začeti? Kaj je zares pr(a)vi korak za didaktično (izobraževalno) učinkovite in tehnično enostavne spletne izobraževalne dogodke in programe?

Da bojo tvoji spletni izobraževalni programi “tako, kot je treba” in ne samo nekaj, kar delaš “po filingu” (konec koncev za spletnim poučevanjem stoji več desetletij stara stroka poučevanja odraslih in spoznanja iz  izobraževalne tehnologije), sem pripravila brezplačno spletno eDelavnico v živo, ki predstavlja uvod v moje nadaljnje (plačljive) programe/eDelavnice.** Vendar pa te udeležba na tej brezplačni spletni delavnici NE zavezuje k udeležbi v nadaljnjih plačljivih eDelavnicah, in je – kljub brezplačnosti – prava spletna DELAvnica (ne zgolj predavanje/webinar), na kateri boš preko različnih aktivnosti dejansko usvojil pr(a)ve korake v svet kreiranja pravih spletnih izobraževalnih dogodkov in/ali programov. 

In ja, eDelavnica je primerna tudi za tiste, ki že izvajate spletne izobraževalne dogodke in programe, pa bi se radi prepričali, ali ste na pravi poti oz. morda z njeno pomočjo izpilili še kakšne malenkosti v svojih online programih.    

Tekom eDelavnice boš tako spo-znal:

✅ kako začeti z dizajniranjem spletnih izobraževalnih programov in/ali dogodkov, da bojo zares interAktivni in ne zgolj podajanje informacij (saj veš – samo podajanje informacij, ne prinese transformacij, udeleženci (ali njihovi nadrejeni) pa plačujemo rezultate ne informacij)

načrt (formulo), kako zdizajnirati program, da bo imel ravno pravo ravnovesje med informacijami (vsebino) in aktivnostmi in bo tako bolj motivirajoč za tvoje udeležence, da ga bojo z veseljem preDelovali in ne bo še eden od programov, ki obleži v (virtualnem) predalu (saj veš – če si eduPodjetnik, lahko rezultate svojih udeležencev pokažeš le, če so preDelali program; če pa si edukator v podjetju/organizaciji, pa je verjetno cilj in smisel tvojega izobraževanja, da udeleženci svoj čas pokoristijo učinkovito ter naučeno čim prej tem bolje implementirajo v delovno/življenjsko prakso).

🎁 Posredno pa boš preko te eDelavnice spoznal tudi interAktiven način izvajanja spletnih delavnic preko Zooma in verjamem da usvojil tudi kak mini trik za svoje eDelavnice.  

eDelavnica se bo odvijala v živo in bo zelo praktična – vse zadeve boš pre-izkusil neposredno na delavnici. Zato je pomembno, da se eDelavnice udeležiš “polno prisoten in priseben”. Zelo je zaželjeno, da se pridružiš s spletno kamero, saj bomo del eDelavnice izpeljali tudi v obliki skupinskega dela, kjer je – zaradi zaupanja in občutka povezanosti – še posebej priporočeno, da se udeleženci med seboj tudi vidite.

OPOMBA: eDelavnica se NE bo snemala. Ker gre za DELAvniški način dela, pri katerem je poudarek na aktivnem soDelovanju in pre-izkušanju, posnetek ne prinaša dodane vrednosti. Zato predlagam, da se na eDelavnico prijaviš zgolj, če imaš čas 90 minut se popolnoma posvetiti soDelovanju z nami.

Vpiši svoje podatke in takoj preveri elektronsko pošto, ki si jo vpisal, da potrdiš, da se strinjaš s prejemanjem mojih obvestil (pošta pride z naslova Maruša – eDogodek.si, če si na gmailu, morda pade pod zavihek Promocije).

P.s.: Če ne vidiš obrazca za vpis podatkov, klikni TUKAJ ali če se kar koli zatakne pri prijavi, mi lahko tudi pišeš na marusa@eDogodek.si

** Zaradi transparentnosti te želim opozoriti, da te bom na brezplačni eDelavnici seznanila z osnovnimi, uvodnimi koraki v svet spletnega poučevanja. Ker pa ta brezplačna eDelavnica predstavlja uvod v poglobljen trening dizajniranja in menedžiranja/upravljanja online programov ter veščine podajanja znanja v obliki posnetih programov ter v živo preko videokonferenčnih sistemov, bom tekom eDelavnice večkrat izpostavila tudi povabilo v nadaljnje programe in povedala, kaj je tisto, česar po udeležbi na brezplačni eDelavnici “še ne veš, da ne veš”. Kot rečeno, te udeležba na brezplačni eDelavnici nikakor ne zavezuje k udeležbi na plačljivih eDelavnicah/online programih.

Če se še ne poznava - sem Maruša - in tukaj na kratko o tem, zakaj bi se učil z mano

Ker verjamem, da ima sodobna tehnologija moč, da se znanje širi hitreje, ceneje – učinkoviteje! Pa še zabavno je!”

Sem Marija Maruša Jovanović, Maruša na kratko.

eLearning entuziastka, ki poskrbi, da tvoji spletni izobraževalni dogodki zagotovijo čim boljši (učni) rezultat tvojih strank in da so tvoja spletna izobraževanja dodelana za najboljšo virtualno (učno) izkušnjo.

Spletna usposabljanja pripravljam in kreiram že od začetka 2000-ih: sprva večinoma za hobi, nato nekaj let v EU projektih, kasneje 7 let v korporaciji v globalnem oddelku marketinga in suporta prodaji ter zadnjih nekaj let, od 2018, v samostojnem eduBiznisu.

Tako sem skozi dobro desetletje vodenja oseb skozi postopek kreiranja online programov dodobra izpilila sistem, kaj je treba znati NAREDITI in kako to narediti čim bolj tehnično lahkotno ter izobraževalno učinkovito.

Ker večina izobraževalcev, edukatorjev, ni videgrafov ali tehničnih mojstrov (naše strokovne veščine so konec koncev v prenašanju znanja in mentoriranju/coachanju) sem skozi svojo prakso tudi zelo precizno in pozorno izbrala vsa orodja (programe), s katerimi delamo – da so enostavni (intuitivni) in cenovno dostopni.

Spletno stran upravlja EduBiz, Marija Maruša Jovanović s.p., Kamnik