Spletni edukator - brezplačne uvodne eDelavnice v živo:
druga sreda v mesecu od 10.00 do 11.30

Brezplačni 90-minutni mini treningi (eDelavnice) v živo preko Zoom-a. Za vse, ki izobražujete (odrasle), coachate, mentorirate … in želite s spletnim poučevanjem šele začeti ali pa nadgraditi svoje veščine podajanja znanja na daljavo.

eDelavnice so primerne za vse, ki izvajate programe neformalnega učenja (torej “ne šolskega”) – ne glede na to ali so vaši udeleženci posamezniki/samoplačniki, vaši sodelavci v službi ali zaposleni pri vašem naročniku. eDelavnice in moj sistem priprave online programov je primeren ne glede na okolje (preverjen tako pri eduPodjetnikih, ki prodajajo svoj know samostojno, kot tudi v korporativnem okolju).

Bi rad podajal svoje znanje na daljavo – v obliki spletnih tečajev ali moderiranih/vodenih online programov – pa se ti zdi, da moraš (po)znati in narediti eno goroooo stvari?

Res je, spletni edukator je oseba, ki (naj) obvlada različne veščine in aspekte spletnega poučevanja. Svoje spletne tečaje mora znati pripraviti tako, da so hkrati učinkoviti, interAktivni in na drugi strani tehnično enostavni tako za udeležence, ki jih preDelujejo, kot tudi, da so enostavni za upravljanje za spletnega edukatorja.

Velik zalogaj za marsikaterega novopečenega spletnega edukatorja pa predstavlja tudi tehnični aspekt: znati rokovati z različnimi orodji in platformami – za snemanje, pa za pripravo gradiv/materialov in nenazadnje še spletne učilnice (LMS-i, Learning Management Systemi).

Zato sem za lažji štart pripravila dve BREZPLAČNI eDelavnici, ki predstavljata pr(a)vi mini korak v svet kreiranja, menedžiranja in moderiranja spletnih izobraževalnih tečajev/programov in spletnih učilnic.

eDelavnici predstavljata uvodno usposabljanje za vse, ki bi radi znali didaktično (izobraževalno) učinkovito ter TeHnostavno (tehnično enostavno) poučevati preko spleta v obliki posnetih programov. Predstavljajo torej odskočno desko za lažji skok in nadaljnje raziskovanje. 

Namenjene so torej vsem, ki:

  • bi radi najprej usvojili osnove in se prepričali, ali je svet spletnega poučevanja res pravi korak za vas
  • bi se radi najprej prepričali, kako gre to tehnično in usvojili prve tehnične spretnosti – ne da se s tem m-učite sami
  • bi radi spoznali, kako se tega lotevamo tisti, ki se s tem ukvarjamo profesionalno – in pridobili številne trike in namige, kako se lotiti priprave, snemanja in upravljanja spletnih tečajev na izobraževalno učinkovit in tehnično enostaven način;

Prav tako pa so te eDelavnice namenjene tudi vsem, ki že poučuje spletno, in to morda trenutno počnete bolj “po občutku” in bi radi svoje znanje nadgradili s spoznanji in zakonitostmi iz sveta andragogike in izobraževalne tehnologije (seveda vse prevedeno v praktično izkušnjo).

Na voljo sta dve eDelavnici (vsak mesec ena tematika), ki pokrijejo osnove tega, kar moraš kot spletni edukator vedeti in znati narediti. eDelavnic se lahko udeležiš posamezno – po naključnem vrstnem redu. Za več informacij o vsebini, namenu in cilju posamezne eDelavnice, klikni na modro obarvani naslov:

Trenutno aktualna eDelavnica

Spletni edukator – snemanje spletnih tečajev:

sreda, 14. decembra od 10.00 do 11.30

BREZPLAČNE eDelavnice potekajo drugo sredo v mesecu. Gre za 90-minutne praktične eDelavnice v živo. To pomeni, da na eDelavnicah dejansko delamo: pre-izkušate orodja ter soDelujete pri izvedbi aktivnosti. Zato je za udeležbo na eDelavnici potrebno imeti spletno kamero in mikrofon ter si vzeti čas, da si lahko polno prisoten z nami.

Prav zato je potrebno, da se eDelavnice udeležiš v živo. eDelavnic NE snemamo in tako niso na voljo za kasnejši ogled. 

POMEMBNO: vedno so odprte samo prijave za tekoči mesec – torej samo za prihajajočo eDelavnico. Prijave so na voljo do 9. ure na dan eDelavnice. Takrat gre namreč ven še zadnje (avtomatizirano) obvestilo z linkom do Zooma. Če ga zamudiš, ti žal ne morem zagotoviti, da boš prejel link za udeležbo na Zoomu.

Vpiši svoje podatke in takoj preveri elektronsko pošto, ki si jo vpisal, da potrdiš, da se strinjaš s prejemanjem mojih obvestil (pošta pride z naslova Maruša – eDogodek.si, če si na gmailu, morda pade pod zavihek Promocije). Takoj po potrditvi dobiš še eno sporočilo – s potrditvijo, da si prijavljen na eDelavnico. Če ne potrdiš, da se strinjaš s prejemanjem mojih obvestil, te nadaljnja sporočila v zvezi z eDelavnico ne bojo dosegla.

P.s.: Če ne vidiš obrazca za vpis podatkov, klikni TUKAJ ali če se kar koli zatakne pri prijavi, mi lahko tudi pišeš na marusa@eDogodek.si

Zaradi transparentnosti te želim opozoriti, da te bom na brezplačni eDelavnici seznanila z osnovnimi, uvodnimi koraki v svet spletnega poučevanja. Ker pa ta brezplačna eDelavnica predstavlja uvod v poglobljen trening dizajniranja, menedžiranja in moderiranja (vodenja) online programov, bom tekom eDelavnice večkrat izpostavila tudi povabilo v nadaljnje programe in povedala, kaj je tisto, česar po udeležbi na brezplačni eDelavnici “še ne veš, da ne veš”. Udeležba na brezplačni eDelavnici te nikakor ne zavezuje k udeležbi v plačljivem programu.

Če se še ne poznava - sem Maruša - in tukaj na kratko o tem, zakaj bi se učil z mano

Ker verjamem, da ima sodobna tehnologija moč, da se znanje širi hitreje, ceneje – učinkoviteje! Pa še zabavno je!”

Sem Marija Maruša Jovanović, Maruša na kratko.

eLearning entuziastka, ki poskrbi, da tvoji spletni izobraževalni dogodki zagotovijo čim boljši (učni) rezultat tvojih strank in da so tvoja spletna izobraževanja dodelana za najboljšo spletno uporabniško (učno) izkušnjo.

Spletna usposabljanja pripravljam in kreiram že od začetka 2000-ih: sprva večinoma za hobi, nato nekaj let v EU projektih, kasneje 7 let v korporaciji v globalnem oddelku marketinga in suporta prodaji ter zadnjih nekaj let, od 2018, v samostojnem eduBiznisu.

Tako sem skozi dobro desetletje vodenja oseb skozi postopek kreiranja online programov dodobra izpilila sistem, kaj je treba znati NAREDITI in kako to narediti čim bolj tehnično lahkotno ter izobraževalno učinkovito.

Ker večina izobraževalcev, edukatorjev, ni videgrafov ali tehničnih mojstrov (naše strokovne veščine so konec koncev v prenašanju znanja in mentoriranju/coachanju) sem skozi svojo prakso tudi zelo precizno in pozorno izbrala vsa orodja (programe), s katerimi delamo – da so enostavni (intuitivni) in cenovno dostopni.

Če si res res ne moreš vzeti uro in pol časa, da bi bil z nami v živo, potem je najboljša alternativa brezplačen online program, ki je na voljo 24 ur na dan. V njem te seznanim praktično z vsem, kar moraš vedeti in znati narediti v zvezi s kreiranjem, snemanjem, Zoomanjem in moderiranjem spletnih učilnic. Vključene so tudi praktične aktivnosti. Manjka pa seveda tisti “moment v živo”.

Več info in prijava: → eDogodek.si/BREZPLACNO

Če bi bil z veseljem z nami v živo, a te je morda “strah” interaktivnosti in rokovanja z Zoomom in drugimi eOrodji (in zato vedno raje spremljaš samo posnete programe 😀), naj ti povem, da je vloga spletnega edukatorja (torej, v tem primeru moja vloga), da te prijazno vodim skozi celotno pre-izkušnjo. Tako je to prava priložnost, da na lahkoten način pridobiš izkušnjo interAktivne spletne delavnice. Pa še kak nov trik se pri tem naučiš.

Hmmm … štekam, v zadnjem momentu “uleti” šef/otrok/vnuk/sodelavec …, ki nujno potrebuje tvojo pozornost.

Če meniš, da bo to zgolj za kratek čas – recimo do 10 min, potem kar mirno pridi na eDelavnico in mi samo povej, da si malce zaseden ter bom to upoštevala pri posameznih aktivnostih.

Drugače pa ti je vedno na voljo brezplačen online program, ki je na voljo 24 ur na dan. V njem te seznanim praktično z vsem, kar pokrijemo na eDelavnici dizajniranja ter snemanja pa še kaj zraven.

Več info in prijava: → eDogodek.si/BREZPLACNO

Spletno stran upravlja EduBiz, Marija Maruša Jovanović s.p., Kamnik