fbpx

Si podjetnik (oz. samostojni izvajalec ali pa delaš znotraj manjše organizacije ali izobraževalnega tima), ki prodaja svoj know-how – izobražuješ, coachaš, svetuješ, mentoriraš in bi rad …

 • to spretno počel tudi spletno – na daljavo (online)
 • imel stalno podporo oz. nekoga, na kogar se obrneš pri tehničnih zadevah
 • bil na tekočem, kako v polnosti najbolj praktično izkoristiti sodobna (spletna) izobraževalna in marketing orodja za svoj edu(kacijski)Biznis?

Vstopi v Spletni hub za eduPodjetnike

 • ter začni s kreiranjem svojega prvega online programa
 • ali postavi svoj celoten online eduBiznis
 • ali pa “samo” krepi svoje digitalne spretnosti p(r)odajanja znanja na daljavo

Ker sem tudi sama eduPodjetnica in gradim lasten online eduBiznis, se zaVEdaM, da grejo stvari počasi, da terjajo čas, da jih naštudiraš, razumeš, se uskladiš z njimi … V tem času pa je torej fino imeti podporo nekoga, na kogar se lahko obrneš po nasvet, novo znanje, pa morda tudi podporo, ko “ketna pade dol” in malo zmanjka motivacije.

Tako je moja želja narediti cenovno in časovno dostopno podporo za konstantno usvajanje znanja in bildanje veščin – za vse, ki gradite svoj eduBiznis oz. online programe. Ne morem ti namreč ponuditi čarobne paličice, ki bo vse strateško razmišljanje, vzpostavitev sistemov, kreiranje programov … naredila zate v kratkem času.

Lahko pa ti ponudim, da imaš daljnoročno podporo – po dostopni ceni.

V Spletnem hubu za eduPodjetnike te podprem pri strateškem planiranju (od promocije do prodaje), kreiranju (izdelavi vseh vrst online programov), moderiranju (vodenju, upravljanju online programov) ter menedžiranju (administrativno – prodajnih procesov) in promoviranju – spletnih tečajev, Zoom eDelavnic, eCoaching (mentorskih) programov, spletnih učilnic in spletnega članstva. 

Spletni hub: središče za izobraževanje in suport eduPodjetnikom

Hub (izgovorjava: hab) ima več pomenov:

 • v osnovi pomeni središče kolesa – torej središče dogajanja
 • v računalniškem svetu predstavlja napravo, ki povezuje več računalnikov skupaj v enem okolju
 • v poslovnem svetu pa besedico hub najdemo za poimenovanje prostorov, ki predstavljajo neko interesno zDruženje

Želim torej ponuditi prostor (kot bi se srečevali v klasični obliki na terenu) v virtualnem okolju in tako časovno in prostorsko približati znanje, (tehnično in strateško) podporo in (strokovno) druženje za vse edukatorje, coache, mentorje … ki želite izkoristiti moč sodobne tehnologije, da vam olajša delo, približa vaše produkte (potencialnim) strankam in vam malce razbremeni urnike.

Spletni hub za eduPodjetnike sestavlja 6 sklopov, 6 prostorov in do vseh imaš v času članstva poln dostop

Pomembno: v spletnem hubu si vzameš to, kar potrebuješ oz. toliko, kot v danem trenutku potrebuješ. Za usmeritev, kje začeti oz. kaj predelati, se lahko obrneš name v Pomenkovalnici (pisno) ali v živo na pogovornih urah.

Osnovni prostor predstavlja spletna učilnica s programom Spletni edukator. Gre za polno funkcionalen učni program, ki hkrati predstavlja primer spletnega tečaja za samostojno učenje (v obsegu 6 ur vsebin ter približno 18 ur samostojnega dela).

Spletni tečaj te popelje od strukturiranja spletnega tečaja do snemanja in izgradnje lastnega spletnega tečaja. V kolikor še nikoli nisi zgradil spletnega tečaja, bo program dobro orodje/mentor, ki te pelje skozi proces, da zgradiš lasten spletni tečaj – kot bi ti jaz sama povedala korak za korakom kaj narediti, le da to lahko delaš v svojem tempu, ko ustreza tebi.

Če pa že delaš svoje spletne tečaje, pa lahko samo na hitro preklikaš informativne (teoretične) lekcije (v obsegu približno 2-3 ure), kjer dobiš več podlage in informacij glede didaktike spletnih izobraževanj (ki je običajno največji primanjkljaj eduPodjetnikov, ki niso šolani izobraževalci).

Spletni tečaj je v Spletnem hubu pogosto tudi “referenčna točka”, kamor te napotim po osnovne informacije glede kreiranja digitalnih vsebin.

Drugi prostor predstavlja osrednji prostor nadgradnje veščin spletnih edukatorjev. Zastavila sem jo kot repozitorij/knjižnico s samostojnimi (mikro-learning) video vodiči. Te učne lekcije prinašajo dodatne vsebine z naslednjih področij:

 1. izgradnja spletnih tečajev oz. kreiranje video lekcij in interAktivnih eGradiv: usvajamo znanja in tehnične veščine kreiranja video vsebin – tako za spletne tečaje kot tudi za socialna omrežja
 2. eDelavnice v živo in orodja v Zoomu: spoznavamo Zoom in kako nam lahko pomaga pri pripravi spletnih delavnic in srečanj, da bomo še bolj učinkoviti na srečanjih v živo in tudi na daljavo izvajali aktivnosti, kot bi bili v živo (no, pa saj tudi smo v živo 🙂 )
 3. spletne učilnice in moderiranje (vodenje) spletnih izobraževalnih programov: spoznavamo različne funkcije spletnih učilnic ter trike in namige s področja moderiranja, upravljanja spletnih izobraževalnih programov, da bojo naši programi našim udeležencem zagotovili dobro uporabniško in učno izkušnjo – da jih bo tehnologija bolje podpirala, ne pa ovirala
 4. nasveti, namigi in usmeritve s področja spletnega eduBiznisa in eduMarketing: da bomo spletna orodja še bolje izkoristili za optimizacijo časa, za doseg več strank ali preprosto da usvojimo koncepte, ki nam pomagajo pri boljši promociji in prodaji

Knjižnica z video vodiči v Spletnem hubu se stalno dopolnjuje in posodablja in je referenčna točka, ko potrebuješ rešitev na hitro oz. čim prej (ko ne moreš čakati do naslednje eDelavnice v živo ali če ne moreš priti na pogovorne ure v živo).

Tretji prostor je v bistvu naš osrednji družabni in suportni center, v katerem se bomo družili. Ne gre za klasično spletno učilnico pač pa za primer spletne skupnosti. V tem delu je prostor za vaša vprašanja – glede česar koli v zvezi s spletnimi izobraževalnimi programi. Če odgovor že obstaja v naši knjižnici ali osnovnem spletnem tečaju, te napotim tja, drugače se potrudim, da v roku 24 do 72 ur odgovorim na vprašanje.

Enkrat mesečno so na voljo tudi kratke (90-minutne) eDelavnice v živo – da vas lahko podprem, da zadeve implementirate v prakso še hitreje oz. da sem vam na voljo tudi za suport v živo. Vsak mesec bomo skupaj trenirali – Zoomanje, pripravo in snemanje spletnih tečajev, izgradnjo in moderiranje spletnih učilnic, dizajniranje online programov, planiranje promo objav in še in še. Skratka, vse tisto, kjer potrebujete več tehnične pomoči, bo na voljo, da zares sprakticirate oz. da naredimo skupaj – za več motivacije in osebne podpore pa tudi za izmenjavo izkušenj in pogledov med eduPodjetniki.

Termini eDelavnic v živo: drugi četrtek v mesecu od 13.00 do 14. 30. Gre za interAktivne eDelavnice, kar pomeni, da na licu mesta delamo, vadimo, preizkušamo različna orodja. Zato se eDelavnic ne snema in imaš od njih korist le, če se jih udeležiš osebno. Vse vsebine, ki jih pre-izkušamo na eDelavnicah so sicer že posnete v obliki video vodičev ali v spletnem tečaju za samostojno učenje.

Vsak mesec pripravim nov mesečnih izziv ali pa se udeležiš katerega od že obstoječih izzivov.

Gre za izzive, ki so zastavljeni tako, da tekom 4-ih tednov preko manjših, skrbno načrtovanih aktivnosti (en mali korak na teden), usmerjeno delaš na konkretnih vsebinah svojega eduBiznisa: pripravljaš svoje promo programe, pripravljaš plan objav za promocijo programov, dizajniraš programe za prodajo, pišeš prodajne in promocijske strani, se ukvarjaš z email marketingom za promocijo programov …

Skratka, ukvarjali se bomo z vsemi tistimi bolj strateškimi in eduBiznis in eduMarketing zadevami, ki spadajo poleg kreiranja spletnih izobraževalnih programov.

Izzivi potekajo asinhrono – torej vsak dela ob svojem času, v Pomenkovalnici pa sem na voljo za suport in vodenje – kot bi imeli osebnega mentorja, le da so moji odgovori javni, torej na vidni vsem v spletni skupnosti.

Izzivi so zastavljeni tako, da ob vpisu v posamezen izziv dobiš prvi del izziva, nato pa se ostale vsebine razporedijo tekom naslednjih 4-ih tednov. Vsak izziv je sestavljen iz krajšega (do pol ure trajajočega) videa, ki mu sledi tvoja aktivnost – nekje v obsegu do 2 uri na teden.

In da je vse skupaj res dobro podprto z osebno podporo, sem ob petkih ob 12h na voljo osebno na Zoomu za pogovorne ure. Za kratek posvet (do 15 min na osebo) sem na voljo za kar koli v zvezi z online eduBiznisom, tehničnimi zadevami, za pregled aktivnosti, ki jih delaš znotraj programa, za hitre tehnične treninge, za pogovor glede usmeritve, kje začeti, kako nadaljevati …

V programu tako spoznaš vse možne oblike spletnih izobraževalnih programov (ti seveda v svoj online eduBiznis ne rabiš implementirati vseh):

 • spletni tečaj za samostojno učenje
 • spletna knjižnica/repozitorij (video vodiči oz. micro-learning vsebine)
 • spletna skupnost kot podpora vodenim (moderiranim) programom, spletnim izzivom in pa članskim programom
 • Zoom eDelavnice v živo
 • asinhrono vodeni spletni izzivi oz. coaching/mentorski programi

Spletni hub za eduPodjetnike nudi več prostorov/oblik podpore ni pa potrebno, da preDeluješ vse naenkrat. Ker smo eduPodjetniki v različnih fazah našega biznisa, imamo pač različne potrebe, kaj v danem momentu potrebujemo – zato sem ti v Spletnem hubu za eduPodjetnike vedno na voljo za usmeritev, kje začeti.

Vsekakor pa ve(rjame)m, da si boš že z implementacijo ene same (manjše) zadeve v mesecu povrnil strošek mesečnega članstva!

In ja – vstop (pa tudi izstop) je možen kadar koli – ko potrebuješ suport, vstopiš, ko čutiš, da tisti mesec ne boš mogel izkoristiti suporta, pač (začasno) izstopiš. Preprosto in brez zaveze!

Podrobnejši plan tem, ki jih obdelujemo v video knjižnici, teme mesečnih Zoom eDelavnic ter tematiko mesečnih vodenih izzivov si poglej v Koledar objav in dogodkov v Spletnem hubu: https://www.eDogodek.si/KOLEDAR (link tudi v meniju pod Programi in storitve).

Te zanima še kaj? No, tukajle najdeš še nekaj odgovorov na najpogosteje zastavljena vprašanja.

Če pa imaš še vedno še kako vprašanje, pa piši na marusa@eDogodek.si

Ali je program primeren za začetnike?

Ja, abolutno. Tudi če še nimaš svojega spletnega tečaja/programa. Osnova programa je spletni tečaj Spletni edukator, ki te pelje za roko od ideje do izdelanega spletnega tečaja. Ko pa zaključiš, pa nadaljuješ bildanje svojih veščin in tehnične mišice v Video knjižnici. In ja, tudi če se imaš za netehničnega tipa, je Spletni hub prav gotovo najbolj prijazen in razumljivo program za vse, ki so vam računalniške kode tuja stvar.

Kaj pa če že imam spletne tečaje – ali je potem program še vedno primeren tudi zame?

Tudi v tem primeru je odgovor – absolutno da! V tem primeru boš morda eTečaj Spletni edukator samo na hitro preletel, da vidiš, če se lahko še kaj novega naučiš – zlasti s področja didaktike spletnih tečajev in podajanja znanja na daljavo (to je običajno največji “manjko” nešolanih edukatorjev). Ali pa se boš lotil direktno preDelovanja gradiv v Video knjižnici. Morda pa se nam boš samo enkrat mesečno pridružil na eDelavnicah v živo ali pa se odločil “zgolj” za soDelovanje v mesečnih izzivih.

Kako izgleda program – moram predelati vse, kakšen je obseg, koliko časa moram nameniti učenju?

Čar programa je, da izbereš kar potrebuješ. Če se želiš naučiti “samo” graditi spletne tečaje, predeluješ samo spletni tečaj Spletni edukator. Če potrebuješ samo kake ideje in veščine na področju eduMarketinga, potem v Video knjižnici pregleduješ ali predeluješ samo rubriko eduMarketing in eduBiznis. Če pa se odločiš, da počasi in vsakotedensko krepiš svoje veščine spretnega p(r)odajanja znanja spletno, pa je vsak video vodič tedna dolg nekje 20 do 45 minut (in ja, delam na tem, da bojo še krajši 🙂 ). Poleg tega me lahko predvajaš tudi na hitreje. 😉 Lahko pa samo izkoristiš eDelavnice v živo in je 90-minutno praktično druženje z nami vse, kar (tisti mesec) potrebuješ oz. želiš.

Drugače pa je moj cilj, da postaneš samostojen in suveren Spletni edukator. Zato gradim video gradiva nekako v tej smeri, da se postopoma nadgrajujejo in da ti postopoma postajaš vse bolj suveren v načinu oz. konceptu razmišljanja “spretno spletno”. Da ne boš čutil, da je vstop v spletni hub vseživljenjska zaveza, bi rekla, da nekje v enem letu prav gotovo prideš do cilja, da spoZnaš vse zadeve in lahko nadaljuješ samostojno … ali pa ostaneš z nami še naprej.

Koliko osebne podpore je na voljo in v kakšni obliki?

Vsakodnevno sem na voljo v spletni učilnici za hitre odgovore in usmeritve, ki jih podajam ne-individualizirano, torej tako, da so koristni za vse. Poleg tega so skozi šolsko leto na voljo tudi eDelavnice v živo, na katerih praktično usvajamo in pre-izkušamo zadeve in kjer sem na voljo, da odgovorim na dodatna vprašanja v živo. In pa vsak teden sem na voljo tudi osebno in bolj individualno – na pogovornih uricah.

Koliko časa moram biti član? Ali lahko vmes prekinem članstvo? Je kje kakšna zaveza ali obveza?

Sama ne maram zavez (razen tiste z v.d. moža 🙂 ), zato nikogar ne silim ali zavezujem, da mora biti ob meni dlje, kot je to potrebno. Član si lahko samo en mesec. Samo občasno ali pa … dokler bo Spletni hub za eduPodjetnike živ in aktualen.

Kakšna je cena in kako poteka vpis?

Vse podrobnosti najdeš na strani za prijavo.