Tehnična podpora

Nekateri odgovori vsebujejo Youtube video. Če si ogleduješ vsebino na mobilnem aparatu, priporočamo, da za boljši ogled videa klikneš na posamezen naslov videa. Tako se ti bo video odprl direktno na Youtubu.

Pomoč za udeležence

Vprašanja v zvezi s kreiranjem uporabniškega računa in s prijavljanjem na eDogodke

Kaj pridobim, če kreiram uporabniški račun?

Uporabniški račun ti omogoča, da imaš vse svoje prijave shranjene na enem mestu in s tem natančnejši pregled, kam si se že prijavil.

 

 

Vprašanja za ponudnike

Vprašanja v zvezi s postavitvijo eAkademije, kreiranjem eDogodkov, pregledom prijav in obdelavo naročil ...

#00 Pogoji objav
  • Objavljaš lahko samo eDogodke, katerih avtor/ izvajalec ali organizator si sam.
  • Ob navedbah eDogodkov (še posebej to velja za plačljive eDogodke) je obvezna navedba organizacije/ podjetja izvajalca.
  • Objave politično in versko obarvanih izobraževanj niso dovoljene.

V primeru kakršne koli kršitve si dovolimo tvoj račun nemudoma deaktivirati – brez povračila že vplačane naročnine za objavo eDogodkov!

#01 Kaj je eAkademija in kako jo lahko izkoristim kot ponudnik?

Postavi svojo eAkademijo (stojnico s ponudbo eDogodkov) in v njej objavi svoje spletne izobraževalne dogodke (spletni tečaj, eDelavnico, webinar, online program …). Objavljaš lahko brezplačne ali plačljive eDogodke.

→ Poglej video prikaz direktno na Youtubu

→ Nadaljuj na #02 Kako kreiram svojo eAkademijo?

 

#02 Kako kreiram svojo eAkademijo?

Najprej moraš ustvariti svoj uporabniški račun. Nato v Moj račun izpolniš rubriko Moja eAkademija ter potrdiš s klikom na Oddaj v pregled. Tvojo eAkademijo bomo pregledali in odobrili v roku 24 ur. Ko bo odobrena, dobiš sporočilo na svoj eNaslov.

→ Poglej video prikaz direktno na Youtubu

→ Nadaljuj na #03 Kako dodam nov eDogodek in kaj vnesem v posamezna polja?

 

#03 Kako dodam nov eDogodek in kaj vnesem v posamezna polja?

→ Poglej video prikaz direktno na Youtubu

 

Naslovna fotografija

Naslovna fotografija/ slika naj čim bolj izrača tematiko eDogodka. Lahko vsebuje tekst, vendar upoštevaj, da je le-ta lahko na mobilnih aparatih precej slabo viden.

Ime

Ime eDogodka naj bo kratko, a naj izraža sporočilo/ cilj eDogodka. V kolikor gre za brezplačen eDogodek, lahko ime vsebuje tudi besedico BREZPLAČEN.

Slike

eDogodku lahko dodaš še več slik – lahko so slike iz materialov ali kar koli drugega, kar neposredno prikazuje tvoj eDogodek in njegovo sporočilo.

Kategorija

Umesti eDogodek v eno ali več kategorij glede na vsebino tvojega eDogodka. Da izbereš več kategorij hkrati, drži tipko CTRL in klikni na izbrane kategorije.

Cena

Navedi redno ceno eDogodka, če gre za plačljiv eDogodek. Oziroma vnesi 0 (nič) za brezplačen eDogodek.

Akcijska cena

Vnesi akcijsko ceno eDogodka. Pozor: sistem ne omogoča nastavitve datuma trajanja akcije, zato moraš sam paziti, da po izteku akcije akcijsko ceno izbrišeš!

Prostih mest

  • vnesi število “0” (nič), če eDogodek samo promoviraš in boš v opisu dodal link, kjer se lahko prijavo preko tvojega lastnega sistema
  • vnesi število dejanskih prostih mest, če zbiraš prijave na svoj eDogodek preko našega spletnega mesta in imaš na voljo omejeno število mest
  • vnesi “999” oz. poljubno (zelo) visoko število, v kolikor zbiraš prijave na svoj eDogodek preko našega spletnega mesta in tvoj eDogodek nima omejenega števila mest (primerno za zbiranje prijav za avtomatiziran spletni tečaj)

Opomba glede zbiranja prijav preko eDogodek.si sistema:

  • BREZPLAČNI eDogodki – v kolikor boš prijave na brezplačen eDogodek zbiral preko eDogodek.si, te bomo potem, ko oddaš eDogodek v pregled, pozvali, da nam sporočiš link, ki ga želiš kot avtomatizirano sporočilo dati udeležencem ob prijavi.
  • PLAČLJIVI eDogodki – če želiš, da prijave za tvoj plačljiv eDogodek zbiramo mi, boš ob vsaki prijavi preko eDogodek.si prejel obvestilo, da se je nekdo prijavil, vendar pa boš podatke o naročniku (ime, priimek in e-naslov) prejel šele na podlagi zahtevka za izpis. Ta storitev se dodatno zaračuna – in sicer v višini od 1 % vrednosti naročila.

→ Poglej še Kako delujejo prijave preko eDogodek.si?

Dostop do vsebine

Povej udeležencu, ali se bo moral za dostop do vsebine registrirati ali je prosto dostopna. V kolikor gre za vsebino, ki je dostopna na Facebooku, izberi opcijo Facebook račun.

Obseg programa

Gre za obseg časa, ki ga bo udeleženec moral vložiti v to, da predela program. To torej ni čas/ obseg ur, kolikor traja ogled vsebine, temveč še dodan čas, ki ga udeleženec porabi za predelovanje programa. Seveda gre za grobo oceno.

Tip izvedbe:

  • Izberi Individualno, v kolikor bo udeleženec v času programa sam v programu (na primer pri spletnem tečaju za samostojno učenje).
  • Oziroma Skupinsko, v kolikor v času programa program predeluje več oseb hkrati.

Vrsta programa

Izberi vrsto programa – eDelavnica v živo, ePredavanje v živo, spletni tečaj …

O terminih oz. paketih

Spletni izobraževalni dogodek ima lahko več izvedb, na primer eDelavnica, ki ima več različnih terminov izvedbe, ali pa spletni tečaj, ki ga prodajaš v različnih cenovnih paketih. V tem primeru ti ni potrebno za vsako izvedbo ali za vsak paket narediti nov eDogodek, temveč eDogodku ustvariš/ dodaš več VARIACIJ izvedb, pri čemer ima vsaka izvedba lahko svojo ceno (cenovni paket) in svoje število mest.

Kako eDogodku dodati termine ali pakete?

 

#04 Kako delujejo prijave preko eDogodek.si?
#05 Kako eDogodku dodati termine ali pakete

Spletni izobraževalni dogodek ima lahko več izvedb, na primer eDelavnica, ki ima več različnih terminov izvedbe, ali pa spletni tečaj, ki ga prodajaš v različnih cenovnih paketih. V tem primeru ti ni potrebno za vsako izvedbo ali za vsak paket narediti nov eDogodek, temveč eDogodku ustvariš/ dodaš več izvedb, pri čemer ima vsaka izvedba lahko svojo ceno (cenovni paket) in svoje število mest.

 

#06 Kaj so naročnine na eDogodek.si in kako delujejo?

Naročniški paketi na eDogodek.si določajo, koliko eDogodkov ima lahko posameznik objavljeno in koliko časa. Za poenostavitev smo vse pakete omejili na 3 mesece in jih nato razdelili glede na število eDogodkov.

Če ponudnik nima naročenega nobenega paketa, pomeni, da njegovi eDogodki (tudi če jih vpiše v sistem in četudi jih mi odobrimo) NE BOJO vidni za uporabnike/ udeležence.

To pomeni, da ponudnik lahko vpiše eDogodek (da vidi, kako to izgleda), vendar mora – če želi da bo eDogodek javno viden – kupiti ustrezen naročniški paket.

eDogodki prav tako niso vidni, v kolikor ima ponudnik vpisanih VEČ eDogodkov, kot jih predpostavlja njegov paket. Primer: če ima ponudnik kupljen paket, ki mu omogoča objavo največ 5-ih eDogodkov, in v sistem vnese šesti eDogodek, NOBEN od že objavljenih eDogodkov ne bo več viden. V tem primeru mora kupiti nov (višji) paket ali pobrisati enega od 6-ih eDogodkov.

Naročniški paketi so vidni v eDogodek.si eAkademiji: https://www.edogodek.si/eAkademija/eDogodekSI/

Nakup paketa se opravi preko Moj račun/ Moja eAkademija/ Naročnina … – glej sliko spodaj

Plačilo se izvrši na podlagi neposredne bančne transakcije ali preko Paypala in velja 3 mesece od dneva prejema plačila. Pred iztekom naročniškega obdobja ponudnika obvestimo o skorajšnjem poteku. Naročnina se ne podaljša avtomatsko!