eDogodek.si – za organizacije

Za vas oz. z vami kreiram spletne izobraževalne programe (spletne tečaje in eGradiva)

Za izobraževanje strank ali partnerjev

pa naj si bo to posameznik ali pa zaposleni pri vašem naročniku.

Za izobraževanje vaših zaposlenih

vse od “onboarding” programov do praktičnih modulov.

Za različne izobraževalne projekte

… s področja neformalnega izobraževanja.

Izdelujem eGradiva in spletne tečaje na podlagi vaše vsebine oz. vas vodim za roko …

 • da jih izdelamo skupaj
 • ali da se jih naučite pripraviti sami

Moj pristop temelji na:

 • didaktični (izobraževalni) učinkovitosti spletnih tečajev – da bodo vaši eTečaji zanimivi, interAktivni in da jih bodo vaši udeleženci z veseljem predelovali
 • tehnični enostavnosti – delamo z eOrodji, ki so cenovno dostopna in enostavna za uporabo, da jih lahko kasneje vsak izvajalec (predavatelj) uporablja tudi sam
 • ter projektnem menedžmentu, ki zagotovi, da je vaš spletni tečaj narejen – v čim krajšem času na čim bolj učinkovit način (kar se tiče človeških in finančnih virov)

Predvsem pa, da opolnomočim »vsebinske strokovnjake« (predavatelje), da lahko enak proces kasneje morda ponovijo tudi sami in tako (če želijo) postanejo suvereni in samostojni pri izdelavi lastnih programov. 

modern video camera hanging on display of laptop

V svetu številnih orodij spletnega izobraževanja sem specializirana
– za izdelavo video izobraževanj
– ter kreiranje interaktivnih gradiv z orodjem H5P (Lumi) ali Adobe Captivate.

 • Video izobraževanje je moderen pristop, ki je usklajen s sodobnimi trendi “konzumiranja informacij”, hkrati pa je ta format izredno prilagodljiv budžetu (od preprostega snemanja s spletno kamero – v lastni režiji, do najema snemalne ekipe).
 • H5P gradiva so open source program, ki je dostopen brezplačno in se ga da hitro priučiti (če uporabljate Moodle, je na voljo kot brezplačen vtičnik).
 • Adobe Captivate pa orodje, ki je malce kompleksnejše, a še vedno dovolj cenovno dostopno in primerno tudi za zahtevnejše projekte (SCORM format).

Moja filozofija namreč temelji na tem, da morajo imeti organizacije oz. organizatorji izobraževanja in edukatorji danes odprte roke, ko gre za popravljanje eGradiv in vsebin v spletnih tečajih. Kar je mogoče doseči s cenovno dostopnimi programi, ki so hkrati dovolj enostavni, da se jih da priučiti v kratkem času.

Spoznajte, kako izgleda primer takega spletnega tečaja

… ter hkrati spoznajte moj pristop kreiranja spletnih izobraževalnih programov.

Oglejte si demo spletni tečaj Online programi od kreiranja do moderiranja

Pri skupnem sodelovanju vas tako za roko peljem skozi proces:

 1. Strukturiranja vsebine oz. učne poti: kako vse vaše ideje in znanje pretvoriti v učinkovito učno pot, ki udeležence vašega programa vodi do učnih (in posledično tudi osebnih ali poslovnih) rezultatov  
 2. Storyboardinga: kako obsežen projekt, kot je priprava spletnega tečaja, narediti učinkovito – tako z učnega/didaktičnega vidika kot tudi z vidika tehnične enostavnosti
 3. Slikovni materiali: kako pripraviti slikovne (in druge učne) materiale v skladu s standardi v eLearning panogi
 4. Snemanja enostavnih vsebin v lastni režiji oz. pomoč pri zahtevnejših snemalnih projektih
 5. Spletna učilnica (po potrebi): nalaganje in upravljanje vsebin v spletni učilnici (LMS sistemu)

Tako dobite:

 1. Projektno vodjo – za vas oz. vaš projekt “držim čarovnico” – v skladu z dogovorjenimi roki
 2. eLearning dizajnerja: poskrbim, da za vaše udeležence gradim(o) čim bolj učinkovito in tehnično lahkotno spletno učno izkušnjo, za vas pa kar se da enostavno tehnično izvedbo 
 3. Grafično – tehnično oblikovanje: poskrbim za tehnična izvedbo, dodelavo in grafično opremo v skladu s standardi v eLearning industriji oz. vas (odvisno od vrste sodelovanja) naučim, kako to lahko naredite sami

Storitve oz. možni načini sodelovanja:

Kako začeti projekt oz. sodelovanje?

Najlažje preverimo, ali smo ustrezen “eLearning partner”, tako da mi predstavite svoj projekt, svoje želje in resurse. Za začetek se lahko slišimo po telefonu.

Da se vam lahko v času vašega klica posvetim na polno (brez distrakcij), vas vabim, da čas za brezplačen posvet rezervirate v naprej s pomočjo enostavnega rezervacijskega obrazca na eDogodek.si/REZERVIRAJ.

Ali pa mi pišete na marusa@eDogodek.si s kratkim opisom ter se vam odzovem nazaj.

Če trenutno nimate potrebe po sodelovanju z mano, vas vabim, da se z mano povežete preko socialnih omrežjih, kjer delim dodatne nasvete in obveščam o brezplačnih uvodnih, spoznavnih eDelavnicah.

→ LinkedIn        → Facebook stran

In še nekaj besed o meni – kdo sem in zakaj pametujem o spletnih izobraževanjih 

Marija Maruša Jovanović – Maruša, na kratko

Po duši (in izobrazbi) sem izobraževalka.

Spletna usposabljanja pripravljam in kreiram že od začetka 2000-ih (že od študentskih časov 😁): sprva je bil moj fokus predvsem na spletnih tečajih za samostojno učenje, ki sem jih najprej delala večinoma za hobi, nato nekaj let v EU projektih, kasneje 7 let v korporativnem oddelku marketinga in suporta prodaji ter zadnjih nekaj let v samostojnem eduBiznisu.

Pod mojim “očesom in rokami” je nastalo že preko 500 spletnih tečajev v več kot 5-ih jezikih. (Blizu so mi tudi mednarodni projekti, ki zahtevajo lokalizacijo spletnih programov.)

Sprva sem spletne tečaje kreirala sama, kasneje – od 2010 pa skozi ta postopek vodila več ducatov “vsebincev”. 

Tako so mi poznane vse “frustracije”, s katerimi se srečujejo osebe, ki nimajo bodisi didaktičnega znanja (znanja s področja podajanja znanja) ali tehničnih veščin (ali obojega).

V dobrem desetletju vodenja oseb skozi postopek kreiranja online programov sem tako dodobra izpilila sistem, kaj je treba znati NAREDITI in kako to narediti čim bolj tehnično lahkotno ter izobraževalno učinkovito.

Ker večina izobraževalcev, edukatorjev, ni videgrafov ali tehničnih mojstrov (naše strokovne veščine so konec koncev v prenašanju znanja in mentoriranju/coachanju) sem skozi svojo prakso tudi zelo precizno in pozorno izbrala vsa orodja (programe), s katerimi delamo – da so enostavni (intuitivni) in cenovno dostopni.

Z mano so svoje posnete online programe ustvarjali edukatorji različnih strok: od strojništva in energetike do mehkih veščin in osebnostne rasti … tako zaposleni v organizacijah, ki svoje znanje podajajo svojim sodelavcem ali strankam, kot tudi eduPodjetniki, ki svoje znanje p(r)odajajo posameznikom in/ali zaposlenim v podjetjih. eGradiva pa izdelujem tudi za različne EU projekte …