fbpx

Spletni tečaj – od kreiranja do promoviranja

Nauči se kreirati učinkovite spletne tečaje in si pripravi plan od promocije do prodaje

Dostopno 24 ur na dan … do 10. februarja 2024

(opcionalna Zoom eDelavnica: 9. januarja 2024 ob 13h)

Izobražuješ, coachaš, mentoriraš, svetuješ … in bi rad svoje znanje zapakiral v učinkovit spletni tečaj, ki tvoje stranke vodi do rezultatov?

Pridruži se mi in pripravi svoj (prvi – nov – prenovljen) spletni tečaj ali online program.

V samo petih dneh boš tako:

Izoblikoval svojo idejo in jo prenesel iz glave na papir

… ter pripravil strukturo spletnega tečaja, ki vodi k rezultatom (spremembam). Saj veš – ljudje kupujejo spletne tečaje, da dosežejo transformacije, ne da dobijo samo informacije!

Pripravil storyboard (snemalni plan) v brezplačnem orodju

… ki je primerno prav za nas, edukatorje (coache, mentorje) ter tako pripravil vse, da se samo še lahkotno in hitro posnameš ter tako čim prej lansiraš svoj program (in začneš služiti z njim).

Ugotovil, katere procese od kreiranja do promoviranja

… moraš vzpostaviti, da svoje znanje ne le spretno podajaš spletno, temveč tudi spretno pRodajaš spletno. Ter katere platforme potrebuješ, da to lahko počneš tehnično enostavno in ekonomično.

Prijavi se brezplačno in v manj kot tednu dni postavi prvi modul vsebine v (brezplačnem) orodju za snemanje ter pripravi časovnico promoviranja in lansiranja programa

Vnesi svoje ime (ali vzdevek) in eNaslov mejla, ki ga redno prebiraš. Obkljukaj potrditveno polje, da se strinjaš, da ti pošiljam novice. Nato pa takoj preveri svojo ePošto, da potrdiš, da si se zares prijavil ti na ta brezplačen izziv. Če se prijavljaš z gmail-om, preveri tudi zavihek Promocije (ali celo Vsiljena pošta), ker morda potrditveni mejl odleti tja. Dokler ne potrdiš torej prijave še v potrditvenem mejlu, nisi zares prijavljen v izziv in ne boš prejemal nadaljnjih navodil oz. imel dostopa do vsebine. Če se vseeno kaj zatakne, pa mi piši na marusa@eDogodek.si

PRIJAVE ODPREM 15. januarja 2024

Kako poteka BREZPLAČEN 5-dnevni spletni tečaj?

Ker želim, da kot (bodoči) spletni edukator izkusiš pravo pristno spletno učno izkušnjo, spletni tečaj poteka v spletni učilnici*. Dostopen je TAKOJ po vpisu in ti je na voljo 24 ur na dan. Izvedba se zaključi v petek, 9. februarja 2024. Na ta dan namreč izvedbo zaključimo s srečanjem v živo na Zoomu (spletni tečaj je nato dostopen še 24 ur po eDelavnici).

Prve tri dni posvetiš dizajniranju svojega online programa: popeljem te skozi proces oblikovanja spletnih izobraževalnih programov, ki upošteva zakonitosti podajanja znanja na daljavo (eLearning standardi in priporočila) in zagotavlja, da oblikuješ spletno učno izkušnjo, ki tudi na daljavo omogoči, da tvoji udeleženci resnično dosežejo rezultate oz. spremembe (v življenju ali poslu).

Četrti dan ti predstavim časovnico in vse “skrivnosti” online eduBiznisa: kaj je potrebno upoštevati, da je tvoja izobraževalna ponudba res pisana na kožo tvojim strankam, kako se lotiti promocije (sebe kot blagovne znamke in svojih online programov), katere platforme potrebuješ (oz. česa ne potrebuješ) … skratka vse od kreiranja do lansiranja programa in promoviranja.

Peti dan spletnega tečaja izvedemo v obliki Zoom eDelavnice, ko strukturo s papirja preneseš v (brezplačno) računalniško aplikacijo: izdelaš (eLearning) storyboard, na podlagi katerega lahko kasneje snemaš in urejaš video lekcije. Ta del je za lažjo implementacijo in za še TeHnostavnejšo učno izkušnjo podprt torej s 60-minutno Zoom eDelavnico (udeležba na eDelavnici je po želji, video povzetek/posnetek eDelavnice pa ti je po eDelavnici še 24 ur na voljo).

Kaj potrebuješ za ta brezplačen spletni tečaj?

Za eTečaj potrebuješ (v kolikor se ga resno lotiš) le papir in svinčnik (dobiš tudi delovni zvezek, tako da če imaš možnost, si ga lahko natisneš in zapiske delaš vanj).

Za peti dan (in za Zoom eDelavnico) potrebuješ na računalnik namestiti brezplačno orodje za snemanje (če želiš orodje praktično preizkusiti in se resno lotiti snemanja).

Posnete vsebine v spletni učinici je vsak dan (vseh 5 dni) za približno 45 minut na dan. (Vsebino preDeluješ v svojem tempu – vsak dan sproti ali bolj “kampanjsko” – edina omejitev je, da so ti vsebine na voljo samo še 24 ur po Zoom srečanju).

Spletni tečaj zaključimo v petek, 9. februarja od 13.00 do 14.00 je opcija, da se mi pridružiš v živo na Zoomu in torej aktivnosti 5. dne opravimo kar skupaj.

Vsebina vseh dni je dostopna in prilagojena tudi za mobilne naprave (potreben je samo internet) in si jo tako lahko ogledaš tudi kar na telefonu, aktivnosti pa opraviš stran od računalnika (na papirju). Izjema je 5. dan oz. Zoom eDelavnica, ko delamo z brezplačnim računalniškim programom (aplikacijo za snemanje) in je potreben računalnik – v kolikor želiš zadevo dejansko preizkusiti.

* Izziv poteka v spletni učilnici na eDogodek.si akademiji, ki deluje na platformi Teachable. Za vstop v spletno učilnico je potrebna registracija (ime, mejl in geslo ali vpis z Google računom). Opraviš jo v manj kot dveh minutah. S tem dobiš dostop tudi do moje zaprte spletne skupnosti (ki ti ostane še po koncu izvedbe spletnega tečaja). V kolikor pa v katerem koli trenutku ugotoviš, da to ni to, kar te zanima ali da ti moji programi ne ustrezajo, je omogočen enostaven izbris uporabniškega računa.

Posebnost mojih programov je, da celoten proces od promocije do prodaje temeljim na “orodju”, ki ga vsi eduPodjetniki poznamo in – ga imamo radi: to je izobraževanju. Zato so moji programi še posebej primerni za vse, ki ste po srcu in duši v prvi vrsti izobraževalci, coachi, mentorji … in so vam sistemi, biznis procesi, marketing bolj “v drugem planu”. (Verjamem sicer, da boste nanje kmalu gledali drugače. 😉)

Izziv je namenjen vsem eduPodjetnikom,

ki poučujete odrasle in svoj know-how prodajate na trgu,

ne glede na to ali so tvoje stranke (udeleženci) posamezniki (končni uporabniki) ali pa zaposleni pri tvojem naročniku

.

S tabo v izzivu bom

Marija Maruša Jovanović – Maruša, na kratko

Če se že moram popredalčkati, sem eLearning dizajner in mentor oz. eduPodjetnica na področju spletnih izobraževanj.

Metodologija, ki ti jo predstavim, temelji na mojih več kot 15-ih letih izkušenj v eLearning industriji 

(3 leta v EU projektih, 7 let v korporativni eLearning industriji in 6 let dela kot samostojna izvajalka)

in je preverjena v različnih tipih programov (tako za osebno kot poslovno rast).

Orodja in načini priprave pa dovolj dostopni in enostavni, da

»to lahko počne vsak, ki p(r)odaja svoje znanje« v neformalnih (ne šolskih) programih

Zakaj brezplačen izziv?

Izziv predstavlja prvi, uvodni korak v svet kreiranja spletnih tečajev. Popeljem te čez prve korake in seznanim z vsemi potrebnimi eOrodji in procesi, da lažje (predvsem pa na varen in brezplačen način) preveriš, ali je to to, kar te zanima in v kar boš investiral svoj čas naslednjih nekaj mesecev – da skreiraš, spromoviraš in lansiraš svoj prvi, novi ali prenovljeni online program.

Udeležba v brezplačnem izzivu te ne zavezuje k udeležbi v mojih plačljivih programih. Te pa seveda na nadaljnji poti lahko podprem s svojimi plačljivimi programi in storitvami – bodisi pri kreiranju spletnega tečaja ali vzpostavitvi sistemov in procesov od kreiranja do promoviranja in lansiranja spletnih programov.

Spletno stran upravlja EduBiz, Marija Maruša Jovanović s.p., Kamnik

Politika zasebnosti (glej rubriko Brezplačni izzivi)