BREZPLAČNO: Kako narediti učinkovit spletni tečaj?

  • Imaš idejo, ki bi jo rad zapakiral v spletni tečaj, pa ne veš, kako se lotiti?
  • Bi rad naredil prvi konkreten korak in spisal strukturo svojega prvega/ novega/ prenovljenega spletnega tečaja?
  • Te zanima, katere »drobne malenkosti« lahko naredijo tvoj spletni tečaj res dober in učinkovit za tvoje udeležence?

Potem si vzemi dobro uro časa in predelaj spletni tečaj ter z njegovo pomočjo izdelaj strukturo za svoj spletni tečaj. Spletni tečaj je na voljo 24/7, tako da se lahko vpišeš in začneš z delom … TAKOJ. 😊

Bi vsebino rad samo preletel? Ni panike! Tečaj sem zasnovala tako, da boš znotraj spletne učilnice našel oznake, ki ti povejo, kaj je nujno treba pogledati, da usvojiš osnove, ne da bi moral kar koli delati.

Verjetno si vsi želimo narediti dober spletni tečaj, ki naše udeležence pripelje do rezultatov, in ob katerem se naši udeleženci dejansko veselijo vsake naslednje lekcije. Hkrati pa si tudi sami želimo, da bi tak spletni tečaj naredili hitro in TeHnostavno. 😉

Zato je glavna misija tega uvodnega spletnega tečaja, da te naučim, kako se izdela struktura didaktično (izobraževalno) učinkovitega spletnega tečaja. Ta(ka) struktura pa je tudi dobra osnova za TeHnostavno pripravo spletnega tečaja.

Morda se na prvi pogled zdi to majhen korak, a ravno prav velik, da te na enostaven in kreativen način požene(m) v svet kreiranja in moderiranja spletnih tečajev in programov. Predvsem pa je eden najpomembnejših korakov, saj je dobra struktura podlaga in osnova za dober in kvaliteten spletni tečaj, ki ne samo informira, temveč tudi transformira in tako prinaša konkretne (učne pa tudi osebne ali poslovne) rezultate (zato pa grejo udeleženci na izobraževanje, kajne?). 😊

  • Posredno pa boš spoznal tudi, kako naprej od strukture do dejansko posnetega spletnega tečaja.
  • Seznanim te z vsemi orodji in platformami, ki jih potrebuješ za cenovno ugodno kreiranje spletnih tečajev/programov.
  • Vsekakor pa ob tem pridobiš tudi izkušnjo spletnega tečaja – takega, kot ga zgradimo profi eLearning dizajnerji – in kakršen je lahko tudi tvoj prvi/novi/prenovljeni spletni tečaj oz. program!

Aha, pa še to: spletni tečaj je namenjen vsem, ki poučujete odrasle – ne glede na to ali so tvoji udeleženci tvoje stranke, poslovni partnerji ali pa tvoji sodelavci in ne glede na to ali poučuješ kot podjetnik ali pa znotraj organizacije oz, podjetja. Metodologija, ki ti jo predstavim, je preverjena v različnih okoljih, orodja in načini priprave pa dovolj dostopni in enostavni, da »to lahko počne vsak, ki p(r)odaja svoje znanje« v neformalnih (ne šolskih) programih. 

In še nekaj tehnikalij glede vpisa

Ker želim, da izkusiš pristno izkušnjo spletnega učenja, sem spletni tečaj naložila v tako imenovan Learning Management System (LMS) – profesionalno platformo za upravljanje učenja (v spletno učilnico, po domače). Spletni tečaj se tako nahaja na eDogodek.si akademiji na platformi Teachable. Zato je za vpis potrebna registracija (uporabniški račun) z imenom, mejlom in geslom. Z mejlom in izbranim geslom lahko nato kadar koli kasneje prosto dostopaš do vsebine tečaja. Platforma pa pri tem beleži, kaj si že predelal in ti tako omogoči še TeHnostavnejšo učno spletno izkušnjo.

V kolikor kadar koli želiš izbris uporabniškega računa z eDogodek.si akademije, ti bo znotraj platforme na voljo opcija za izbris računa. Več o tem in vseh drugih malenkostih za dobro učno izkušnjo izveš že takoj na začetku spletnega tečaja.

Tako da samo še klik na spodnji gumb, ki te preusmeri na eDogodek.si akademijo. V kolikor si v preteklosti že dostopal do vsebin na tej eAkademiji, pa na dnu obrazca izberi Log in.

Prijetno eDogodkanje,

Maruša

P.s.: Če naletiš na kakršne koli težave z dostopom do spletnega tečaja ali če imaš še kakšno drugo vprašanje, mi piši na marusa@eDogodek.si

 

Spletno stran upravlja EduBiz, Marija Maruša Jovanović s.p., Kamnik