fbpx

A poznaš koncept “pojej živo žabo”? To je koncept, ki ga je uvedel Brian Tracy.

Filozofija “eat that frog” pravi, da če imaš več nalog, naredi najprej tisto, ki je največja, najtežja, najbolj zoprna.

In v primeru spletnih tečajev je to za marsikoga snemanje.

Zato sem pred časom pripravila eTečaj, ki te pripravi, da znaš snemati – praktično kar koli: spletne tečaje, video objave za soc. omrežja, podkaste, meditacije, promo videe …

V njem te popeljem skozi proces snemanja in video editiranja vseh 4-ih glavnih tipov snemanja, ki jih običajno uporabljamo tisti, ki prodajamo svoj know-how.

1. tip: slikovne objave in govor – po domače rečeno, kako snemati slajde (in to na ful bolj fleksibilen način, kot če to delaš v Zoomu)

2. tip: govoreča glava – najbolj grooozna stvar pri snemanju, a če poznaš trike, kam gledati, kako dobro izgledati, predvsem pa, kako si olajšati “pomnjenje” velike količine besedila (ja, pri snemanju eTečajev imamo običajno gooorooo sporočil, ki jih želimo predati), je vse bolj TeHnostavno

Potem imamo še kombinacijo slik in gov. glave – tu ti pokažem trik, kako narediti tovrstne “slajde” bolj učinkovite, da ni tvoja glava zgolj mali kvadratek v desnem kotu zgoraj – kot je to rezultat, če snemaš v Zoomu (in nima prav nobenega učnega učinka).

3. tip: snemanje ekrana – ja, četudi nimaš nobenih digitalnih vsebin (ne delaš z aplikacijami), je ta način pomemben, ko imaš lastne spletne učilnice ali ko imaš kakšne delovne liste ipd. Za dobro spletno učno/uporabniško izkušnjo je fino pokazati udeležencem, kako stvari delujejo.

4. tip: delo z video vsebinami, posnetimi drugje – kako rokovati z videi, ki si jih posnel npr. s telefonom, kako uporabiti kratke video klipe, da narediš kulske promocijske objave it.

In da se ti ne bo treba odločati, ali se najprej učiti tehnične zadeve ali skočiti v kreiranje spletnega tečaja, sem pripravila poletni paket, ki vsebuje dva spletna tečaja – za TeHnostavno snemanje in video editiranje in pa za snemanje spletnih tečajev. Lahko pa delaš tudi ena na ena z mano. Preveri aktualno ponudbo (velja do 1. julija 2024) na eDogodek.si/AKTUALNO.

Kategorije: blog